Søk i arkivet

Navigasjon og sjømannskap

NRK med gamle nyheter

Vi fikk unektelig kaffen i halsen igår da NRK annonserte at nordpolsseilerne i «Northern Passage» satt fast i Murmansk etter at et russisk forsikringsselskap hadde trukket polisen tilbake. Men det var gamle nyheter.

Underveis mot Alaska!

De tre seilerne på «Northern Passage», skipper Thorleif Thorleifsson, ekspedisjonesleder Børge Ousland og Stanislav (Stas) Kostyashkin ble igår utklarert fra Murmansk, og er nå på vei mot Nordøstpassasjen.

Grønt lys for Laura Dekker

Et halvt år etter at verdensmedia var fulle av stoff om den unge seileren Laura Dekker (14), hennes forsvinningsnummer og kamp mot det nederlandske rettsapparatet, er hun brått tilbake.

Inspeksjon utsatt til mandag

Dårlig vær i Murmansk gjør at myndighetene har utsatt inspeksjonen av «Northern Passage» til mandag.

Konkurrenten fast i isen

Mens Børge Ousland og Thorleif Thorleifsson legger siste hånd på forberedelsene til sin polarekspedisjon i Kirkenes, sitter den russiske «Peter1» fast i isen på vestsiden av Novaya Semlya.

Uheldige norske seilere i Danmark

Katamaran gikk på Storebæltsbroen og brakk masten.

Seilbåt traff høyspentlinje

En seiler får nå kraftig kritikk etter å ha sørget for at tusen sørlendinger mistet strømmen mandag.

Holder pressekonferanse fra russisk atomisbryter

De norske seilerne Børge Ousland og Thorleif Thorleifsson ligger nå i Kirkenes for å legge siste hånd på forberedelsene til nordpolseilasen. I Murmansk forbereder man pressekonferanse på atomisbryteren «Lenin».

Trygt til havn uten motor

Hvis motoren streiker kan du fint seile til kai. – Det er ingen heksekunst, men krever planlegging, sier ekspert Johan J. Petersen. Han viste oss hvordan det skal gjøres med kun én voksen og ett barn om bord.

Norsk seiler berget i Nordsjøen

Seileren som kom i havsnød utenfor Aberdeen utløste internasjonal redningsaksjon og får kritikk fordi han ikke hadde hørt værvarslene.

Tysk scoring i Stavern

Største båt i Stavern denne uka har tysk flagg på hekken, og seiles av et hyggelig  og voksent ektepar på langtur.

Mye motorstopp

Motorstopp og tau i propellen gir arbeid til Redningsskøyta i Stavern for tiden. Men i går måtte Redningsskøyta selv ha hjelp.

Eventyrlig reise gjennom Lofoten

Seilas var med polarseilerne Børge Ousland og Thorleif Thorleifsson fra Svolvær til Tromsø, og kan berette om en eventyrlig seilas.

Gå til toppen