Søk i arkivet

Navigasjon og sjømannskap

Ikke vekst i grunnstøtinger

Nå er det ikke lenger vekst i antall seilbåter som går på grunn, melder TrygVesta. Umerkede undervannsskjær og passering på feil side av stake er gjengangerne blant dem som går på grunn.

Lavtrykkene midt i mot

Lille «Madonna» med tre små barn om bord har fått en tøff start på sin langtur. Vi har fått reisebrev fra Pauline Book Bratbak.

Superyacht bordet av pirater utenfor Korsika

Den 178 fot store superyachten «Tiara» ble like før midnatt bordet av fire maskerte pirater utenfor sydsiden  av den franske øya Korsika. Piratene fikk med seg mer enn 180.000 dollar i kontanter, men ingen om bord ble skadet.

Fra lokalregatta til skipper på fullrigger

 – Når det gjelder å være på havet med gode venner, stå tidlig opp om morgenen og se på været er dette det samme på begge båtene, sier «Christian Radich»-skipper Halvor Stubberud Hanssen (31) fra Senja.

Overlevde full storm i Atlanterhavet

Gutta på «Royalwings» har nettopp krysset Nordatlanteren og opplevd scener som minnet om filmen «The Perfect Storm». Opplevelsene var langt fra morsomme, men i motsetning til filmen overlevde disse gutta i sin Sun Odyssey 42i.

Redningsskøyte fikk assistanse

RS ”Colin Archer” og skøyta ”Caliope” kolliderte under starten på dagens skøyteregatta i Risør, og begge måtte bryte seilasen.

Nytt system for vindprognoser

Det amerikanske PredictWind.com lanserer nå et system der du kan få presise? værtjenestester med fokus på vind til innen en kilometers nøytaktighet. Systemet er tilgjengelig på abonnementsbasis

Realiserte drømmen med «Hildringstimen»

 – Jeg ville oppleve nordlandskysten på den gamle gode båten, i en nordlandsbåt, forteller Narvik-jenta Trine Paulsen.

Enke saksøker verft og designer

Enken etter amerikanske Roger Stone som druknet da kjølen falt av seilbåten han var i, saksøker nå både båtbygger og designer. - Jeg gjør det for å hindre slke ulykker i fremtiden, sier Linda Stone fra Texas

To spanske Volvobåter i redningsaksjon

De to spanske deltakerne i Volvo Ocean Race, «Telefonica Blue» og «Telefonica Black» avbrøt treningstur for å hjelpe båt med afrikanske flykninger

Seilbåt gikk ned

Båten tok fyr og sank i Breisundet i Møre og Romsdal.

Beretning ved reisens slutt

Nina Wego har avsluttet sitt karibiske eventyr for denne gangen og deler inntrykkene ved avslutningen av turen med Seilas

28-fots seilbåt kullseilte

Tre personer ble reddet utenfor Torungen etter at båten gikk rundt.

Gå til toppen