Søk i arkivet

Navigasjon og sjømannskap

Bergensfirma godkjent som kursarrangør

Auctor Bergen AS drives av Thorvald Haarberg og er nå godkjent som arrangør av «ISAF approved personal survival course».

Loki i brenningene

Den australske båten Loki mistet roret i høsten Middle Sea Race. Etter at mannskapet forlot båten gikk den i brenningene der den også ble offer for plyndrernes verk. Se videoen

Et trist syn

Denne Folkebåten har ligget slik i snart to uker, og snart blir den frosset inn.

Iskatamaranen til Norge

Sébastien Roubinet var i september  førstemann i verden som seilte  gjennom Nordvestpassasjen uten motor, men med ski og meier. Nå planlegger den miljøbevisste norgesvennen tur til Norge med iskatamaranen. Seilas fikk komme om bord i Paris.

Bytter Tvåkrona med Hunter

KNS har bestemt seg for å bytte ut familiejolla Tvåkrona med Hunter 146.

Foredrag om bruk av PC om bord

Norsk Bavariaklubb holder onsdag kveld et foredrag om gode grunner for å ta med PCen om bord. Her er noen nyttige linker i forbindelse med foredraget.

I sterk kuling fra Skagen

Fønix-gjengen dro fra Skagen med kurs for Väderöarna tidlig i dag morges. Med opptil 40 knops vind ble det en frisk og rask tur

Maxvær for novembertur til Skagen

Seks glade seilere ankom Skagen idag morges etter 13 timers seilas fra Hvasser i maxvær og stjerneklar novemberhimmel

«Vesla» tilbake etter langfart

Fetterne Einar Holst Pedersen og Torbjørn Aksland fra Stavanger har opplevd litt av hvert på de to årene de har ferdes på havet. Fra knock down utenfor kysten av Portugal til pirater utenfor Fransk Guyana – de har litt av hvert å fortelle om.

Nytt forfatterforedrag på Akershuskaia

Flyt Forlag presenterer nok et forfatterforedrag i Skur 28: «Tangaroa – havets hersker. Et eventyr i Kon-Tikis kjølvann». Du får møte skipperen selv, Torgeir Sæverud Higraff.

Svensk kvinne arrestert for å ha drept skipperen

En 54 år gammel kvinne meldte sist onsdag mannen savnet da båten hennes ankom marinaen ved 15 tiden. Hun hevdet at mannen falt overbord, men politiet har henne nå mistenkt for drap

NSFs barne- og ungdomsutvalg trenger tilbakemelding fra foreningene

Barne- og ungdomsutvalg i NSF ble opprettet tidligere i år for å jobbe med å øke rekrutteringen til seilsporten, og få flere til å fortsette å seile. Nå ber forbundet om hjelp til prosjektet "Barne- og ungdomsvennlig Seilforening".

Høstens første forfatterforedrag

Andreas Holo, – forfatteren bak 2-bindsverket: Håndbok for langturseilere – vil foredra  i Oslo  tirsdag 9. oktober, kl 1900. Fremmøte i Skur 28, Nordre Akershuskai 1  ved Rådhusplassen i Oslo

Gå til toppen