Trofeo Princesa Sofía

Anders Pedersen vant medaljefinalen på Mallorca

Perfekt avslutning for Pedersen

I konkurranse med verdens beste vant Anders Pedersen de to siste seilasene i Finnjolleklassen på Palma. Den siste seieren kom i medaljefinalen

Det er ingen ting som er bedre enn å avslutte en regatta på topp og med seier i den siste ordinære seilasen var Anders Pedersen på offensiven i dagens finaleseilas med de ti beste fra kvalifiseringsselasene. Anders satset alt på å få en god start, noe han lyktes godt med, og da han også traff perfekt på den første vindkantringen kunne han runde første merke i tet. Siden var det å sørge for å holde konkurrentene bak seg ved solid defensiv seiling. Med god båtfart fikk han alt til å stemme og konsoliderte ledelsen til en klar seier i mål. Med dette rykket Anders Pedersen opp på 6. plass sammenlagt.

Nå reiser han hjem for å hvile en arm han har slitt med senebetennbelse i siden EM. Båten transporteres direkte til Hyeres der han skal delta i neste verdencup regatta som starter 22. april. Allerede 16. vil Anders være på plass for å trene og bli kjent med forholdene.

Helene Næss og Marie Rønningen, nummer 6 i godt selskap

Jentelaget i 49erFX, Helene Næss og Marie Rønningen endte også på 6. plass sammenlagt etter en fin 5. plass i dagens medaljefinale. Jentene hadde også flere topplasseringer i regatten, men måtte trekke med 12. og 14. plass som ødela for en enda bedre plassering til slutt. Blant dem Helene og Marie hadde bak seg på resultatlisten var de danske bronsemedaljørene fra OL 2016. Jentene skal nå jobbe med å forbedre det de er mindre gode på, blant annet med kommunikasjonen ombord. Som treningspartnere har de sikret seg sølvvinnerne fra OL, Alex Malonley og Molly Meech fra New Zealand. Begge lagene starter i Hyeres og skal i likhet med Finnjolle-Anders trene der en uke før selve regattaen