Ny fabrikk i Åmål

Najadverftet ekspanderer ytterligere

Najadverftet ekspanderer ytterligere

I 2005 tok nederlenderen Alfred van Wincoop over Najad-verftet, og den nye eieren har på kort tid satt stor preg på det svenske verftet. Nå tar han Najad enda lenger og bygger en ny fabrikk på 7500 m2 i Åmål.

Publisert Sist oppdatert

Najadverftet setter opp en helt ny fabrikk ved det lille tettstedet Åmål, ved Vänern, ikke langt fra Säffle i Sverige. Fabrikken vil være på 7500 m2 og ha en kapasitet på 150-200 skrog hvert eneste år. En kapasitet de har tenkt å utnytte ved å levere skrog og dekk til andre båtbyggere.

- I dag støper vi skrogene våre hos forskjellige underleverandører, men vi ønsker i fremtiden å gjøre dette selv og samtidig kunne tilby «high tech»-produksjon av våre modeller, sier Alfred van Wincoop, Najads nederlanske eier, til SEILmagasinet.

- Det er flere aktører i markedet som reklamerer med epoksystøpte båter, fortsetter van Wincoop, - men for Najad blir det i fremtiden viktig å levere båter som tilfredstiller de høye kravene markedet har, og dermed skal alle våre modeller epoksystøpes etter infusion-metoden - både skrog og dekk.

Den nyeste modellen til Najad; Najad 355, blir den første båten fra det svenske verftet hvor både skrog og dekk er i epoksy.

FULL PRODUKSJON 2008. - Det å sette opp en ny fabrikk er en stor og krevende oppgave. Vi regner med å ha fabrikken ferdig i slutten av 2007, og da skal 40 av de 100 som skal arbeide der, være ferdig utdannet. Deretter skal vi fortsette med å bemanne fabrikken, og vi regner med full produksjon i løpet av 2008, forklarer van Wincoop.

Planen er å fullføre så mye som mulig i den nye fabrikken, men det velkjente interiørhåndverket skal fortsatt utføres på Henån, hvor verftet har bygd båter siden 1972.

Du kan lese mer om Najads nye verft i SEILbåtkatalogen 2007.