Ny Grand Soleil 53

Cantiere del Pardo velger Luca Brenta

Cantiere del Pardo velger Luca Brenta

Det italienske Grand Soleil-verftet Cantiere del Pardo kommer med en ny 53-foter til våren. Verftet velger denne gang ikke suksess-designerne Botin & Carkeek, men velger å gå for Wally-guru Luca Brenta.

Publisert Sist oppdatert

Det italienske verftet Cantiere del Pardo har gjennom tidene benyttet seg av mange forskjellige designere, og spesielt hatt suksess med designkontoret Botin & Carkeek, men på verftets nye 53-foter har de valgt å gå en annen vei; Ikke ukjente Luca Brenta står bak linjene til denne moderne modellen som det italienske designkontoret kaller en cruiser. Brenta står bak linjene på mange av de mildt sagt rene Wally-linjene, og det gjenspeiles også i den nye Grand Soleil 53.

SLUTTDETALJER. - Båten blir i overkant av 16 meter lang, ca. 16,02 m, og 4,69 m bred, sier Per Christian Bordal hos Briz AS, den norske Grand Soleil-importøren.

- Det er mulig at det blir satt inn «normale» vinduer i hyttedekket - lik de mørke firkantede vinduene på 37-, 40- og 43-foteren. Verftet jobber nå med sluttdetaljene. Første båt blir sjøsatt sommeren 2007, kan Bordal opplyse om.

Du kan lese mer om Grand Soleil, og det italienske verftets modeller, samt om 1800 seilbåter i SEILbåtkatalogen 2007.