Verdensnyhet

X-Yachts utfordrer Orust-båtene

X-Yachts utfordrer Orust-båtene

Publisert Sist oppdatert

– Dette er en helt ny serie X-Yachts vil utvikle parallelt med den velkjente X-Yachts-serien, sier Otto Backe i X-Yachts Norge AS.

– Verftet har lenge ønsket å gi et tilbud til dem som synes vår kjente serie blir litt for racig. Derfor lanserer vi nå den nye serien. Dette skal bli båter med all mulig komfort pakket inn i skrog som skal seile godt – og bedre enn konkurrentene, sier Backe.

De nye båtene får helt nye skrog; det er ikke snakk om å flikke på skrog til andre modeller.

De nye cruising-serien får mer volum i forskipet og høyere fribord; i det hele tatt skal det bli atskillig mer volum under dekk. Hekker blir også hel annerledes enn noe X-Yachts tidligere har vartet opp med: En rett, nesten positiv hekk med nedfellbart akterspeil.

– Linjene under vannlinjen vil imidlertid bli hva som skiller båten fra mer tradisjonelle turseilere, og båtene vil bli utstyrt med rodrigg og stålramme for å oppta kreftene fra riggen i skroget og andre velkjente X-strukturer som skal sikre stive og sterke båter som bibeholder seilegenskapene, sier Backe.

Designmessig ser den nye 45-foteren ut som en kombinasjon av de velkjente X-båtene og de like velkjente Orust-båtene. Resultatet er den nye Xc-serien.

Første båt er ventet på vannet i 2008, og i løpet av noen år skal det foreligge en serie båter på mellom 37 og 50 fot. Om den neste modellen blir en 40/42-foter eller en båt på 50 fot vet Backe ennå ikke. Prismessig vil båtene ligge i segmentet Hallberg-Rassy/Najad.