Trailbar og norskprodusert

18-foter fra Trondheim

18-foter fra Trondheim

Backman 18 er noe så uvanlig som en seilbåt produsert i Trondheim. Båten er designet av svensken Hans Backman, og fåes både som ferdig–, og som selvbyggerbåt.

Publisert Sist oppdatert

Hans Backman, også kjent for Backman 21, står for designet og Mikkelsen Båtbyggeri i Selsbakk Fabrikker i Trondheim står for produksjonen, og ifølge den norske produsenten skal Backman 18 være en ekstremt lett og rask regattabåt med enkel camping-komfort for overnattingsturer. Det løftbare «taket», gir sammen med et bomtelt, soveplass for to barn og to voksne.

PÅ HENGER. Backman 18 fåes enten som byggesett, bestående av alle deler ferdig skåret med laser, epoksy til liming og forsegling, glassfiber og utstyr – eller som ferdig båt. Båten har senkekjøl med blybulb og under dekk finner du to køyer. Båten er bygd i epoksy med trekjerne som skal gi lav vekt, stor stivhet og lang holdbarhet. Og den kan trekkes på tilhenger av en liten bil.

Båten veier 300 kilo, hvor 100 av disse sitter i blybulben. Dypgående er fra 30 centimeter til 1,40 meter. Storseilet er på 11,5 kvadratmeter, mens fokk er 6,3. Gennakeren på baugsprydet måler 30 m2.

Du kan lese mer om Backman-båtene, samt 1800 andre seilbåter i SEILbåtkatalogen 2007.