Baltic Yachts med ny 43-foter

«Dagseiler» i karbonfiber

«Dagseiler» i karbonfiber

Det finske Baltic-verftets første såkalte «daysailor» er en kullfibermettet konstruksjon på 43 fot. Båten er tegnet av Judel/Vrolijk og vil bli prøveseilt til våren.

Publisert Sist oppdatert

Som det meste av det Baltic Yachts produserer, er også denne 43-foteren et customprosjekt. Prosjektet er, ifølge verftet, blitt initiert av eieren av en av de største Balticene, som ønsket seg en «High Performance Daysailer».Designet er det Judel/Vrolijk som står bak, og de har lagt vekt på å lage en lett båt med en layout som gjør det enda enklere å håndtere båten, spesielt med få hender om bord. Båten har en selvslående fokk, gennaker på et uttrekkbart baugspryd, baugpropeller og hydraulikk/elektronikk for alle skjøter, for reving og for akterstag.

TID PÅ DEKK. Hovedfokuset har vært å designe en båt hvor mesteparten av tiden brukes på dekk, heter fra Baltic Yachts. Under dekk er det fint lite - det er jo tross alt en «daysailer» - men Judel/Vrolijk har gjort plass til en liten bysse, kjøleskap og et toalett. Det er først og fremst over dekk denne båten vil få fokus; to ratt finnes for den heldige rormannen, og de heldige gjestene kan ligge rolig på akterdekket, eller benytte seg av metervis med putelagte cockpitbenker. Og fordekket kan jo også brukes til rekreasjonsområde. Der er det fritt for beslag og vonde lukekarmer.

KULLFIBER. Både skrog og dekk er vakuumbygd i karbonfiber og epoksy med sandwich som kjernemateriale, og under dekk er alle skott av karbonfiber. Den ferdige båten skal ha et deplasement på 5 tonn, hvor 1900 kilo sitter i enden av kjølen. Som for øvrig kan justeres mellom dypgående på 3,2 og 2,1 meter. Det bør være unødvendig å nevne at riggen er av karbonfiber. Baltic 43 Daysailer vil bli prøveseilt våren 2007.