Beste seilbåt på Sjøen for alle

50-foter tok prisen

50-foter tok prisen

Publisert Sist oppdatert

Vane tro kårer Sjøen for alle den beste båten som er utstilt på årets messe. Denne gangen var det fem båter som var nominert og flere av dem kan knapt sammenlignes.

De nominerte var A-jolla, Delphia 33, Oceanis 40, Hanse 430e og First 50.

Juryens begrunnelse for å velge First 50 var: Bénéteau har alltid vært modige med nye ideer, og verftet var først ute med rasjonell båtbygging på 1980-tallet. Med First 50 har verftet hentet ideer fra mega yachtenes verden og puttet dem inn i et skrog som også folk uten kystskippereksamen kan seile.

I tillegg ble det delt ut priser til Belamarin for beste stand i kategori utstyr. Belamarin har utnyttet sine produkter i utformingen av standen informativt og kontaktskapende. Standen ligger i et område med mange ulike stands, men har en god "eye catcher"/stoppeffekt i form av roterende radar, mente juryen.

Heitmann Marin fikk prisen for beste båtstand med følgende begrunnelse: Heitmann har med sin standløsning på en profesjonell og gjennomtenkt måte utnyttet messearenaen og messemediets muligheter - og samtidig tydelig kommunisert produktet Jeanneau.