Jolleseiler tilbyr seiltøy for jolleseilere

Seiltøy for «hi tech»-seilere

Seiltøy for «hi tech»-seilere

Publisert Sist oppdatert

Zhik er mer enn bare et merke, det er en kampanje for en bedre seiler-verden, er slagordet til seilerne som står bak det nye merket, og symptomatisk nok er det en aktiv seiler som har tatt Zhik til Norge. Laser-seiler og OL-aktuelle Stian Tuv tok med seg agenturet hjem etter å ha vært på treningsleir i Australia i vinter. Nå har han startet firmaet SailTuv.

Våtdrakter, ribukser, ristropper, sko, hansker, seilvester og tekniske topper er blant produktene Zhik tilbyr. De utvikles i samarbeid med ledende seilere i OL-klassene, og Stian Tuv mener at de blant annet har tatt våtsko og ristropper til et helt nytt nivå.

– For at seilere skal kunne ri bedre har Zhik utviklet et system bestående av våtsko og ristropper som passer sammen for maksimum friksjon, sier han.

UTVIKLET. Han mener også at Zhik har utviklet våtdraktene videre fra den gamle neoprene-standarden.

– Microfleece-draktene er tre lags tekniske drakter på 1,8 mm som gir svært god bevegelighet, men draktene holder deg også varm under vanlige forhold, sier Tuv.

Til kaldere forhold har de en våtdrakt som har et kombinasjonslag av microfleece som skal holde spesielt godt på varmen, mens et vind- og vannavstøtende lag skal holde kulden ute.