Norge et hett marked

Normar AS verdens største Bénéteau-forhandler

Normar AS verdens største Bénéteau-forhandler

For andre år på rad er Normar AS kåret til verdens størsteBénéteau-forhandler, og fra i fjor til i år har importøren hatt envekst på mellom 25 og 30%.

– «Tittelen» innebærer at vi er den forhandleren som tar ut det største volumet Bénéteau-båter i kroner og ører i løpet av en salgssesong, forteller Anne-Line S. Larsen i Normar AS.

Salgsesongen i Bénéteau-verdenen strekker seg fra 1. september til 31. august, og hittil i inneværende sesong har Normar AS solgt 122 båter.

– 70% av dem er 40 fot eller større, og dette er den beste sesongen vår noensinne. Siden i fjor har vi hatt en salgsvekst på 25–30%, sier Larsen.

På plassene bak den norske importøren følger forhandlere fra Tyrkia og England. Den svenske importøren ligger på 7. plass. 

– Norden er et stort marked, og det blir selvfølgelig lagt merke til, sier Anne-Line S. Larsen.

Og dette er kanskje noe av grunnen til at den helt nye modellen Oceanis 37 vil få verdenspremiere under Båter i sjøen i Oslo i september.

Foreløpig er dette eneste kjente nyhet for høsten, men det kommer også en ny lillesøster i Oceanis-serien, samt en ny First 45 i samme stil som fjorårets nyhet First 50, men en aning mer sporty - slik at den også blir et oppfølger og supplement til .7-serien.

Begge disse båtene vil bli vist for første gang på Paris-iutstillingen i desember.