Hanse Yachts lanserer Hanse 320 og Hanse 350

Nye båter skal sette ny standard

Nye båter skal sette ny standard

Publisert Sist oppdatert

– For første gang vil det være båter under 13 meters lengde som innehar alle karakteristika som større og mer luksuriøse båter har, og som derved vil ha en et sensasjonelt forhold mellom pris og ytelse, sies det i en pressemelding fra Hanse Yachts om de to nye båtene.

Og med ytelse tenker ikke verftet kun på mer komfort og mer plass under dekk.

STORT SEILAREALE. Hanse 320 og Hanse 350 blir utstyrt med T-kjøl og et stort seilareale, henholdsvis 52 og 65 kvm, og de vil, ifølge Hanse-verftet, «utklasse andre båter i denne størrelsen». De nye båtene er tegnet av Judel Vrolijk. Selvslående fokk skal gjøre båtene enkle å seile. Storseilet blir fullspilet og vil være utstyrt med «single line» revesystem.

Utstyr og arrangement er lagt opp slik at det ikke skal være nødvendig å gå på dekk for å foreta manøvre eller trimme seil.

– Cockpiten blir så stor at en person kan strekke ut på benkene i full lengde, lover verftet. Dette oppnås blant annet ved å trekke storseilshalingen oppå hyttedekket, slik at man ikke får noen løygang i cockpiten. Seilmessig er ikke dette nødvendigvis et fremskritt. Rormannen får eget sete ute i borde aktenom rattet. I Hanse 320 vil rorkult være standard.

Verftet selv mener de nye båtene vil få størst cockpit i sine respektive størrelser.

SOM EN 43-FOTER. Det tyske verftet er ikke snaue når de skal presentere båtene under dekk:

– De tilbyr et volum og en komfort som er over gjennomsnittet for båter på deres størrelse – volum og komfort som så langt kun har vært tilgjengelig i båter på 43 fot og oppover.

Flushmonterte luker og store vindusflater skal gi mye lys under dekk. Likeså skal nye tresorter gi et nytt interiør-inntrykk. Dog er teak beholdt som standard på dørkplatene.

Eier-lugaren er plassert forut i tilknytning til et stort toalett, noe som forårsaker at benkene i salongen blir forskjøvet i forhold til hverandre.

Prisene antydes til å bli 61 000 euro for Hanse 320 og 79 000 for Hanse 350. Begge prisene er uten moms og avgifter.

DATA.

Hanse 350: Lengde 10,50 m, bredde 3,55, dypgang 1,85 m, deplasement 5,75 tonn, seilareale 64,9 kvm.

Hanse 320: Lengde 9,63 m, bredde 3,30 m, dypgang 1,75 m, deplasement 4,7 tonn, seilareale 51,4 kvm