Bavaria fortsetter fornyelsen

Ny 38-foter klar ved årsskiftet

Ny 38-foter klar ved årsskiftet

Det tyske Bavaria-verftet fortsetter fornyelsen av båtprogrammet sitt, og ved årsskiftet kommer Bavaria 38 Cruiser. Som forløperne Bavaria 31 og 34 Cruiser, skal det være lys og luft under dekk og større cockpit som står i fokus også i den nye modellen.

Publisert Sist oppdatert

– Vi har store forventninger til denne båten, sier Atle Strøm i Lunde Båt AS, som importerer de tyske båtene. Båter i størrelsen 37–40 fot representerer bestsellerne hos de fleste importører, om med den nye modellen håper Strøm å kunne forsvare sin solide markedsandel.

Bavaria byr sjelden på revolusjonerende nyheter innenfor en modell-serie, det dreier seg kun om justeringer. Og i den nye Cruiser-serien er det lys og luft som står på dagsordenen. Ved hjelp av en nedfellbar del av akterspeilet har de også fått tøyet cockpiten noen centimetre, og mange vil hilse velkommen at storseilskjøtet er ført akter til rormannen – i stedet for at skjøtet er plassert oppå hyttedekket.

FORBEDRINGER. I forhold til Bavaria 37 lister Strøm opp endringene til den nye modellen slik:

– Betydelig større cockpit

– Storsseilskjøte ført tilbake til rormannsplassen

– Større salong

– Større forpigg med blant annet skuffer under køya

– Større akterlugarer med mer stueplass

– Flere luker og vinduer

– Større toalett/dusj

– Større cockpitbord

– Større stuerom i cockpit

– Mer standardutstyr med blant annet 6 vinsjer som standard, microbølgeovn, elektrisk nedfellbar badeplattform.

At ting blir større har også en naturlig sammenheng med at Bavaria 38 Cruiser er en større båt: 37 cm lengre og 10 cm bredere ennBavaria 37 Cruiser.

Men, båten selges frem til 31. august til samme pris som Bavaria 37, det vil si kr 870 000 (eurokurs 8,10). Etter det blir det nok mer.

DATA. Bavaria 38 Cruiser leveres med to eller tre doble lugarer, og den måler totalt 11,72 m; det vil si 37 cm lengre enn Bavaria 37 Cruiser. Bredden er 3,90 m (+10 cm i forhold til B37) og dyptgående 1,95 m. Seilarealet er 69 kvm (+1,6). 7200/2100 kg er tallene for deplasement og kjølvekt, noe som gir en kjølvekt-prosent på 29. Når vinden svikter, står en 27 hk Volvo-motor klar til å overta.