Ble prøveseilt for første gang

Nye X-34 har tatt vannet

Nye X-34 har tatt vannet

X-Yachts nyeste modell, X-34, ble prøveseilt for aller første gang mandag 20. august. Ifølge verftet var testen vellykket.

X-34 – som vil bli en av de aller ferskeste nyhetene under Båter i sjøen-utstillingen, tok vannet denne mandagen, og de første prøvende slagene på Haderslev fjord ble foretatt i en sydøstlig bris i 4-6 m/sek.

Verftets egen rapport forteller at båten gjorde 6,5 knop for motor – en 20 hk, og at loggen viste 8,5 knop med gennakeren oppe. På bidevind med 40 graders vinkel mot vidnen gjorde båten 6,5 knop.

Balansen i båten får skryt av testteamet – både på bidevind og på slør – og selv når båten ble presset, var balansen bibeholdt.

X-34 er moderne rigget med ikke overlappende forseil, og dens design og «look» har et klart slektskap til den øvrige X-serien. Båten blir utvilsomt en spennende erstatter til X-332, som må kunne karakteriseres som en svært vellykket båt, og det blir interessant å se den mot for eksempel Dehlers nye 34-foter, som også vil bli vist under Båter i sjøen.