Søk i arkivet

Ble prøveseilt for første gangNye X-34 har tatt vannet

X-Yachts nyeste modell, X-34, ble prøveseilt for aller første gang mandag 20. august. Ifølge verftet var testen vellykket.

X-34 – som vil bli en av de aller ferskeste nyhetene under Båter i sjøen-utstillingen, tok vannet denne mandagen, og de første prøvende slagene på Haderslev fjord ble foretatt i en sydøstlig bris i 4-6 m/sek.

Verftets egen rapport forteller at båten gjorde 6,5 knop for motor – en 20 hk, og at loggen viste 8,5 knop med gennakeren oppe. På bidevind med 40 graders vinkel mot vidnen gjorde båten 6,5 knop.

Balansen i båten får skryt av testteamet – både på bidevind og på slør – og selv når båten ble presset, var balansen bibeholdt.

X-34 er moderne rigget med ikke overlappende forseil, og dens design og «look» har et klart slektskap til den øvrige X-serien. Båten blir utvilsomt en spennende erstatter til X-332, som må kunne karakteriseres som en svært vellykket båt, og det blir interessant å se den mot for eksempel Dehlers nye 34-foter, som også vil bli vist under Båter i sjøen.
 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen