Søk i arkivet

Splitter ny 34-foterRykende fersk X-34 på Kadettangen

Igår kveld klokka 20 kom den nye X-34 med ferge til Norge. Klokka 1150 i dag lå båten ferdig rigget og klar på utstillingen. X-34 er en meget spennede alternativ i 34-fots klassen. Vi har vært om bord.

Den nye X-34 gir et godt inntrykk av å være en seilbåt som kan by på gode seilopplevelser. Den har fått et stort ratt for den heldige rormann og en funksjonell og lang cockpit for dem som skal stå for trimming og båthåndtering. Båten leveres med «tyskerskjøte» på storseilet som standard, fokka som er på 107 %, leveres med innhalsystem og rullesystemet er montert under dekk.

– Du kan på mange måter si at dette er lillesøsteren til X-37 og X-40, men den har fått et helt nytt skrogdesign hvor stabiliteten er satt i høysetet. Båten er stivere og har en høy kjølprosent, forteller en fornøyd X-Yachts-importør, Otto Backe til SEILmagasinet.

X-34 har et høyt overbygg som gir fine plassfordeler under dekk, men hyttedekket er trukket godt inn slik at du har god fotplass langs med dekk.

Under dekk finner du ståhøyde på 185 cm, en meget rommelig akterlugar på babord side, det er stueplass i massevis i hele båten, toalettet har et eget tørkerom og byssa er en L-løsning som gjør det enkelt å lage mat under seiling. I forpiggen finner du en god dobbelkøye, to store skap og stuerom under køyene.

Salongen er tradisjonell med to sofaer og innredningen er i mahogni. Ifølge Backe er veden i treet lagt horisontalt, noe som er en ny designmessig trend fra X-Yachts. X-55 var først ute med dette blant Xene.

– Dette er byggenummer to og den skal videre på messer rundt i Europa. Jeg får byggenummer 10 og kan levere båter til våren, avslutter Backe.

Byggenummer én skal vises under messen i Amsterdam, hvor også den nye Dehler 34 har sin verdenspremiere. To 34-fotere vi helt sikkert vil høre mer om.

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen