Utstillingspremiere i La Rochelle

Første kikk på nye Harmony 31

Første kikk på nye Harmony 31

La Rochelle (SEILmagasinet): Lillesøster i den franske Harmony-familien, Harmony 31, ble vist for aller første gang under La Rochelle-utstillingen. Publikum fikk dog kun beskue båten utenifra.

– Vi kommer til å gjøre såpass store endringer under dekk at vi ikke ser noen hensikt i å slippe publikum inn i den ennå og gi dem et feil inntrykk av båten, fikk SEILmagasinet fortalt av en av verftets representanter.

SEILmagasinet slapp imidlertid til under dekk – med fotoforbud – og vi ble fortalt hvilke endringer som vil bli gjort i forhold til hva vi så. I hovedsak går det på justeringer av høyder i dører og innredningsdetaljer, slik at det skal bli friere passasjer gjennom båten.

Interiøret blir moderne og lyst og i tråd med de øvrige Harmony-båtene der plast, tre og aluminium er materialer som går igjen under dekk. Båten får to doble lugarer – forut og akter – og selve planløsningen er i hovedsak tradisjonell med langsgående benker i salongen, kartbord og byss på hver side av leideren og toalett aktenom kartbordet igjen.

– Det er jo begrenset hva man kan finne på av nye ting i en 31-foter, sier verftets representant.

Harmony 31 blir en konkurrent til Bavaria 31 Cruiser, og den skiller seg fra den ved å ha et lysere og mer moderne interiør. Når det gjelder cockpitløsningen og forholdene på dekk er imidlertid forholdet motsatt; der er Harmony 31 mer tradisjonell i løsningene enn sin tyske konkurrent med blant annet lukket cockpit og storseilskjøt på hyttedekket.

I Frankrike er standardprisen 75 432 euro – hvilket direkte «oversatt til norsk» blir ca. 588 000 kroner.

Data om båten finner du i SEILbåtkatalogen