HP 1030

Ny entypebåt til fantompris

Ny entypebåt til fantompris

680 000 kroner – med moms og seil – det koster den nye, svenske 34-foteren HP 1030. – Utrolig, men sant, sier mannen bak prosjektet; Hans Pettersson.

Publisert Sist oppdatert

Hans Pettersson er også mannen som for noen år siden lanserte den lille kjølbåten CB 66, som er blitt svært populær i Sverige og som også har fått et gryende fotfeste her i Norge. HP 1020 blir storesøsteren.

– Den er helt og holdent en sportsbåt med kun det aller mest nødvendige under dekk. Likefullt er det nok til å dra på tur med. Det er ikke en «performance cruiser», det er en ekte «racer cruiser». Slik karakteriserer Jacob Vierø den nye båten HP 1030, som han selv har tegnet.

Jacob Vierø vil være kjent av SEILmagasinets lesere som skribent av tekniske artikler i bladet. Han er en del av CDE Danish Marine Design, som har tegnet HP 1030, som er tenkt som en moderne Express eller X-99.

680 000 KRONER. Det dreier seg med andre ord om en ny entypeklasse der det er seilegenskaper og seilglede som har størst fokus. Unødvendig innredning skal, ifølge Hans Pettersson, ikke få fordyre båten. 680 000 norske kroner er introduksjonsprisen han nå gir potensielle kjøpere.

– Seilarealet blir meget stort i forhold til båtens lave deplasement, og «fathead»-storseilet skal hjelpe mannskapet i å seile fort i lite vind. Det skal dessuten gi stor tvist i storseilet i mye vind og på den måten fungere som et minirev, forklarer Jacob Vierø.

Og han legger til:

– Med et deplasement på 3000 kg kan man regne med meget tidlig planing.

Få mer informasjon om båten i SEILbåtkatalogen eller i neste utgave av SEILmagasinet. Båten forhandles i Norge av Briz AS.