Søk i arkivet

Verdens kanskje største serieproduserte katamaranPå hengende håret…

Det gikk på hengende håret å få lirket denne nesten 23 meter lange Privilege 745en ut av produksjonslokalene til Alliaura Marinei les Sables d’Olonne i Frankrike. Men det gikk, og verftet visste hva de gjorde. For dette var produksjonsnummer 3.

Verftet selv betegner Privilege 745 som en av verdens største serieproduserte katamaraner i glassfiber. Helt sikre på om den er den største, er de ikke, så derfor dette litt vage utsagnet.

Uanset; dette er «schwære» saker. Båten er 22,7 m lang og 10,9 m bred – hvilket innebærer at den beslaglegger nærmere 250 kvm av havets overflate. Masten rager 33 meter til værs, og det hele veier 45 tonn – ulastet.

I tillegg kan man jo bare tenke seg hvilke enorme boarealer det er om bord; 250 kvm i flere etasjer…

Ikke rart at det franske verftet både er stolte av å bygge noe slikt og få båtene på vannet – foreløpig tre i tallet. Prosjektet ble startet i 2003 og verftet forteller at bare det å bygge støpe-formene har kostet over 13 mill. kroner.

Hva selve båten koste, sier de ikke noe om.

 

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen