Søk i arkivet

Nytt utstyrNy type fendere

De oppblåsbare fendrene har dominert fritidsbåtmarkedet i en årrekke. Nå har et italiensk selskap designet en ny type som de håper skal ta over. Fordelene med den nye typen er i hvertfall klare.

Det er det svenske selskapet Inmares som forhandler fendrene som tåler UV-stråling, gnikker ikke mot skroget, farger ikke og kanskje viktigst av alt så mister den ikke trykket og dermed sin funksjon.

EVA. Fendrene er laget i termoplast med stengte celler, såkalt EVA.

Den nye designen har dessuten flere funksjoner. Den kan brukes som fotsteg når du plasserer den horisontalt, og når du trenger beskyttelse helt i vannlinjen er det ikke noe problem å plassere den der. De er også atskillig lettere å stue bort enn de oppblåsbare.

PRIS. Måten den er konstruert på gjør også at den har en større anleggsflate enn tradisjonelle fendere.  Inmare fendrene finnes i flere størrelser og koster fra SEK 395 til 1095 kroner.

Se Inmare for mer informasjon.

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen