Fartsgrense?

Høyhastighets søndagstur

Høyhastighets søndagstur

Søndagsturen blir neppe helt den samme for seilerne på Ocean, en 60 fots trimaran, etter denne turen. De logget 32,4 knop i Indre Oslofjord på søndag.

Publisert Sist oppdatert

- En kjapp kikk på værvarslet tidligere i uka tilsa at det kunne bli mye fin seiling denne helgen. Kaptein på Ocean, (60ft trimaran) Petter Noreng meldte sin interesse da jeg ringte og vi fikk samlet et mannskap bestående av en lett blanding av erfarne seilere og venner. Søndag morgen så det marginalt ut da vindmålern i Drøbak viste max vind på 24,9 m sek, men vi valgte likevel å ta båten ut i den tro at det ville være roligere inne i fjorden, melder Henrik Grythe som tok med seg videokamera på fjorden.

- Idét vi satt storseilet på 3de rev spratt loggen opp i 20 knop og da vi fulgte opp med stagseilet merket vi virkelig trykket i de snaut 20 m sek i Indre Oslofjord. Med en steady fart rundt 30 knop tok vi et par leg forbi Nesoddtangen og det høyeste vi observerte på GPSen var 32,4 knop med 10s damping! I et forsøk på enda høyere hastigheter lette vi en stund etter flatere vann, men det hang dessverre stort sett sammen med mindre vind.

- Våte og fornøyde dro vi inn etter 4-5 timers ekstemt rask og våt seiling. Om bord var kaptein Petter Noreng, Nils M. Kristensen (som også sto for film og bilder), Herman Hagelsteen, Ulrik Sandvig, Niclas Remsøy og undertegnede, Henrik Grythe.

Her ser du filmklippet Henrik Grythe tok.