Nelson Marine ny importør Moody

Moody 45 DS-premiere i London – kanskje

Moody 45 DS-premiere i London – kanskje

Enten under London-utstillingen eller i Düsseldorf vil den splitter nye Moody 45 DS bli vist for første gang. Og i Norgen vil den nye serien Moody-båter bli solgt av Nelson Marine AS.

Det er ikke akkurat overraskende at nettopp Nelson Marine AS blir norsk representant for de kjente – og tidligere britiske – båtene. Moody ble tidligere i år kjøpt opp av Hanse Yachts, og som norsk Hanse-representant falt nok valget av Nelson Marine naturlig.

– Ja, vi gleder oss veldig til å ta fatt, sier Ole-Børild Stene i Nelson Marine AS til SEILmagasinet.

Den første ferdigproduserte båten vil bli vist i London – om verftet rekker å få den ferdig. Hvis ikke blir det Düsseldorf som får æren av å vise den nokså grensesprengende nye båten.

Hanse-verftet er etter hvert blitt kjent for å være toneangivende når det gjelder å ta i bruk nytt og spenstig desig, og det ser definitivt ut til at dette er noe de vil videreføre i den nye Moody-serien. 45-foteren får et dominant dekkshus der cockpiten på en måte fortsetter rett inn i salongen. Løsningen har på mange måter mye til felles med måten katamaraner har løst samspillet mellom cockpit og salong.

Moody 45 DS er konstruert av Moodys huskonstruktør, Bill Dixon, i samarbeid med verftet. Denne kombinasjonen har trolig til intensjon at Dixon skal representere tradisjonen mens verftet står for de nye ideene, slik at nye Moody 45 DS skal fremstå som en helt ny båt, samtidig som den skal ha noe av det gamle ved seg.

– Når det gjelder seilegenskaper tror jeg ambisjonen er at den faktisk skal være ganske rask; raskere enn for eksempel Hallberg-Rassy og Najad, sier Steene.

Båten får tre kjølalternativ, hvorav det ene er Hanse Yachts’ nye, teleskopiske løsning der dybden kan varieres.

Prisen blir 295 000 euro ex. moms, hvilket kort fortalt med en eurokurs på 7,70 pluss moms bli ca. 2 840 000 kroner.