Multifunksjon fra Simrad

Tall og grafikk på samme instrument

Tall og grafikk på samme instrument

Simrads nye instrument, IS20, kan gjengi både tall og grafiske symboler, og det tar imot og kan vise input både fra ulike givere og fra GPS, kartplotter og ekkolodd. – Et grafisk multifunksjonsinstrument, kaller Simrad det selv.

– IS20 dekker en normal båtbrukers instrumentbehov og for en båteier som ikke vil ha mange skjermer og knapper, passer IS20 perfekt. Men det kan også inngå som en del av en instrumentpakke for en seiler som vil ha full oversikt, mener sjefen for Simrad i Norge, Øystein Bredal-Thorsen.

Det nye instrumentet kan vise alt fra ladespenning og motorturtall til vindretning, kurs og rorvinkel. Instrumentet kan også vise utviklingen over tid, for eksempel i fart og vindretning, i form av grafikk.

– Og dette er noe seiler vet å verdsette, mener Bredal-Thorsen.

I NETT – OGSÅ MED ANDRE. Han forteller at det under utviklingen av IS20 er blitt lagt vekt på at instrumentet skal være enkelt å bruke, men avanserte brukere kan konfigurere hva instrumentet skal vise og tilpasse visningene til sine preferanser. Det opplyses at IS20 kan tilkobles givere av alle slag om det støtter NMEA 2000, men at det – ikke overrasksende – virker best i et nettverk med annet utstyr fra Simrad.

– Har båteieren bare Simrad-utstyr om bord, er oppkoblingen «plug and play», heter det seg. En liten detalj den norske produsenten vektlegger, er at kablene kommer med ferdige plugger og at disse har en diameter på 10 mm, hvilket betyr at de ikke krever at man borer store hull. Og dessuten; uansett hvor mange enheter som kobles i nettverket, kreves det at kun en strømtilførsel ett eller annet sted i nettverket.