Toalett-nyhet

Vri og steng dritten ute

Vri og steng dritten ute

Toaletter er vanligvis ikke det mest sexy å skrive om, men nå er Jabsco kommet med en nyhet som kan gjøre en akk så essensiell og nødvendig del av båtlivet både renere og mer bekymringsløst.

Publisert Sist oppdatert

For hvem har ikke fått seg en overraskelse når toalettet skal besøkes under en frisk seilas. For med toalettet i le og åpne bunnventiler har skålen fylt seg med vann, og vel så det… Eller om verre er; innholdet i septiktanken har rent tilbake dit det kom fra…

– Altfor mange produsenter gir blaffen i å montere toalettet korrekt. I alle våre monteringsanvisninger anbefaler vi å legge avløpsslangen i en slynge over toalettet, og å plassere septiktanken lavere, og ikke høyere enn toalettet. I mange båter er bunnventilen montert slik at den er vanskelig å komme til, slik at det ikke er naturlig å stenge den hver gang man stikker til sjøs, sies det fra Jabsco, som er verdens ledende produsent av toaletter.

Og i en slags erkjennelse av at mange ikke følger anvisningene har Jabsco funnet en annen løsning:

Ved å vri toalettets pumpehåndtak 90 grader etter at skålen er pumpet tom, presses et stempel inn i toalettbunnen som så stenger all vanninntrengning i bunnen av toalettet. Når toalettet skal brukes, vris håndtaket tilbake igjen.

– Ganske enkelt og intuitivt, hevder Jabsco, godt fornøyd med sin egen løsning.