Boat of the Year i USA

X-41 landet prestisjepris

X-41 landet prestisjepris

Det amerikanske bladet Sailing World har akkurat kåret X-41 OneDesign til årets beste cruiser-racer. Laser SB3, 20 fots sportsbåt, blekåret til årets båt overall.

Publisert Sist oppdatert

Den årlige kåringen av årets båt i Sailing World henger høyt i USA, og det er 24. gang at de gjennomfører kåringen.

X-41. I alt 17 nye båter var blant de utvalgte. X-41 ble valgt fordi den tilfredsstiller både turseileren og regattaseileren best mulig.

- Den nye X-41 er en båt som du kan gjøre alt med. De er like godt egnet for cruising som for racing. I våre lettvindstester seilte båten godt og i andre forhold har den bevist seg ved å vinne flere store regattaer, skriver magasinet i sin begrunnelse.

BLID BACKE. Otto Backe, forhandler av X-Yachts i Norge, er selvfølgelig veldig fornøyd med kåringen.

- Det var moro og prisen reflekterer også tilbakemeldingene vi får på båten. Det er en utrolig rask båt, den har en cockpit som er god å jobbe i på regattabanen og når du går under så har du all den plassen og komforten du trenger til tur, forteller Backe.

Neste år kommer det til å seile 10-11 X-41 i Norge og det er solgt i overkant av 60 båter fra verftet. VM i klassen skal seiles i København.

ÅRETS BÅT. Laser SB3 ble kåret til årets båt over all. Det er en 20 fots planende regattabåt og den klassen som vokser raskest i Europa.

Club Swan 42 fikk prisen i klassen One design Offshore racer.