MD 35 - nye dagseiler

– Dette er fremtidens «gubbebåt»

– Dette er fremtidens «gubbebåt»

– Nå er det ingen grunn til å seile Drake eller 5,5 mR lenger, mener Claus Landmark, som er blitt importør av MD 35, en båt som av nettstedet Daily Sail blir kalt for «21st century gentleman’s daysailer».

Publisert Sist oppdatert

MD 35 er en ny, moderne dagseiler – opprinnelig fra New Zealand og bygd i Argentina. Den er lang og smal og har en dyp kjøl, og den har demonterbar karbonfibermast. Dette er med på å muliggjøre at båten kan fraktes i en standard 40 fots container, noe som igjen får ned transportkostnadene fra Argentina der den bygges, og om den skal fraktes rundt til spesielle regattaer rundt om i verden.

SEILES AV FIRE. Båten skal etter sigende seile godt; jevnfort med en Farr 40, ifølge Claus Landmark. Han forteller også at det er en påkostet båt; – et smykke. kaller han den. Yachting World, som seilte båten i januar 2008, kaller den; «mer enn bare en «headturner»».

MD 35 seiles i regattaer av fire personer, men det er plass til flere på dagsturer. Båten kan leveres med demonterbare rekkestøtter og pulpit, dersom båten skal delta i distanseseilaser der dette er et krav. Unna været har båten en gennaker som føres på et uttrekkbart baugspryd.

GUBBEBÅT. På grunn av stabiliteten og det smale skroget er det ikke nødvendig å ri den. Den har dessuten et forholdsvis høyt fribord og skal være tørr å seile. Seilarealet er relativt moderat.

– Jeg tror båten har gode forutsetninger for å kunne bli den nye «gubbebåten», sier Landmark, som ser på MD 35 som et moderne alternativ til tilårskomne klasser som 5,5 mR og Drake.

KLASSSEKLUBB. Internasjonal klasseklubb er etablert og det er planer om flere «eventer» og regattaer for klassen, som Yachting World spår en god fremtid.

Du finner mer data om båten i SEILbåtkatalogen.