Najad 505

Najad lanserer ny 50-foter i dag

Najad lanserer ny 50-foter i dag

I dag presenterer Najadvarvet sin aller nyeste modell, Najad 505. Det er en ny sentercockpitbåt med moderne utseende, der verftets moderniseringsprosess ytterligere understrekes.

Publisert Sist oppdatert

Det moderne utseendet understrekes ved at Najad 505 har flush-monterte ventiler, luker og vinduer og et minimum av synlige fall og liner på dekk. En nett, aluminiumprofilert vindskjerm er også med på å fortserke inntrykket.

Konstruktørene, Juldel/Vrolijk & Co, forsikrer også at linjene under vannlinjen er moderne og raske. Båten er smal i vannlinjen i baugen, forskipet er moderat fyldig, mens linjene avsluttes med u-formete spanteriss i akterskipet. Alt i alt skal dette gi lange, velseilende linjer. Kjølen er relativt kort og moderat dyp (2,4 m) til 50-foter å være, og roret er moderne uten skeg.

Under dekk tilbys to versjoner; en med to romslige dobbellugarer i endeskipene, eller du kan få en versjon med den store eierlugaren akter intakt og to lugarer i forskipet; den ene med to separate køyer – en løsning som ikke minst er blitt populær i familier der barna er blitt så voksne at de ikke akkurat higer etter å dele køye.

Innredningen består av afrikansk mahogni og brasiliansk Jatoba, som i kombinasjon med kremhvite paneler er blitt den nye Najad-stilen under dekk. En lettere og lysere atmosfære er hva verftet har etterstrebet i de senere årene.

Du finner data og opplysninger om båten i SEILbåtkatalogen.