Regina af Vindö lanserer en ny modell i dag

Ny 40-foter for all slags vær

Ny 40-foter for all slags vær

En ny Regina af Vindö har nettopp sett dagens lys, for ny 40-foter tegnet av Carl Beyer ble lansert i dag. Den føyer seg pent inn i rekken av øvrige Regina-modeller når det gjelder funksjonsområde: En tubåt for alle slags farvann og all slags vær.

Publisert Sist oppdatert

Miljøet om bord i Regina af Vindö 40 er bygd opp rund det sentrale dekkshuset der du kan sitte i salongen og se ut. Også den som er i byssa, kan ta del i utelivet, og er det surt ute kan båtens styres ved hjelp av autopilot fra den innvendige styreposisjonen – også den i dekkshuset.

– Bokomfort og miljø har vært et viktig utgangspunkt under konstruksjonen av båten, og dette vil komme til syne i kraft av store køyer, to toaletter, stor kjøleboks, våtromsgarderobe, stor bysse, hengegarderobene og de mange stuemulighetene om bord, sier Andreas Rexander ved verftet.

Båten vil komme på vannet i løpet av 2008.

GRUNN KJØL. Under vannlinjen vil den få en relativt lang og grunn kjøl – kun 175 cm dypt stikker den – og nederst i kjølen blir det lovet godt med bly for å gi båten maksimal stabilitet.

– Det betyr at mange spennende havner og passasjer vil kunne være innen rekkevidde med et så begrenset dypgående, sier Rexander, som lover at båten skal gi seilglede både i rolige og krevende farvann.

Han understreker også at båten er bygd for nordiske forhold.

– En sommer består ikke utelukkende av sol, og med den innvendige styreplassen kan du gå for motor (56 hk) uten å måtte stå ute i regntøy, sier han.

RULLESTORSEIL. Båten blir standardutstyrt med rullestorseil fra Lund´h Sails med stående spiler av karbonfiber. Fokka blir selvslående, og ønsker man mer seilkraft, foreslår verftet en gennaker som føres på baugsprydet.

Data om båten finner du i SEILbåtkatalogen.