Begrenset seilbåtoppslutning om Sjøen for alle

Store importører uteblir og starter egen utstilling

Store importører uteblir og starter egen utstilling

Flere større seilbåtimportører har i år valgt å droppe Sjøen for alle på Lillestrøm i år. Blant dem er Bénéteau og i stedet har de gått sammen om å etablere Seilmessen i Son som åpner samtidig med Sjøen for alle.

Publisert Sist oppdatert

Importørene av Bénéteau, Dufour, Delphia og Grand Soleil har i år valgt å droppe Sjøen for alle. I stedet har de startet sin egen seilbåtutstilling i Normars lokaler på Sletta utenfor Son.

– Vi vil ha flere båter over 30 fot utstilt hos oss enn det vil være på Sjøen for alle, sier Morten Herregården i Normar AS.

Normar selv stiller med hele sitt program på ialt 10 modeller, hvorav Oceanis 31 vil få Norgespremiere. Også samarbeidpartnerne vil stille med et omfattende båtprogram.

SJØEN FOR ALLE OVERVURDERT. – Vi har stor tro på at det å samle båtfolket i et større miljø er veien å gå, og formålet med seilmessen er å kunne gjennomføre 4-5 arrangementer i året, sier Herregården. Han forteller at undersøkelser de har gjort blant kundene sine, viser at betydningen av messen på Lillestrøm er sterkt overvurdert for salg av nye seilbåter.

– Her i Son får kundene langt større fred og ro til å fatte en riktig beslutning. Det er med andre ord ikke kostnadene alene som har vært avgjørende om vi skulle delta med våre seilbåter eller ikke, men vi synes selvsagt det er hyggelig å kunne dele en vesentlig økonomisk besparelse med våre kunder, sier han.

FLERE UTSTILLINGER. Og programmet i Son, det starter allerede 2. februar med en minimesse med 20 seilbåter. Deretter følger seilbåtmessen parallelt med Sjøen for alle. I april vil de så ha en stor flytende utstilling med både nye og brukte båter i havnen i Son. Om høsten kommer nok en flytende messe på samme tidspunkt som Båter i sjøen.

TRE STORE PÅ SJØEN FOR ALLE. De store aktørene som har valgt å bli på Sjøen for alle er importørene av Bavaria, Jeanneau og Hanse. Bavaria stiller med hele 8 modeller, Hans og Jeanneau med 4 hver. På Lillestrøm vil også Nauticat 37, Hunter 36, New Classic 700 og Tofinou 9,5 – og i tillegg kommer katamaranen Mahe 36 fra Fountaine/Pajot.

For jolleseilere vil en hel serie av de engelske RS-jollene nok være av stor interesse.

HVA SKJER I 2009? Etter det SEILmagasinet erfarer har mange av seilbåtimportørene i flere år vurdert om de skal delta på Sjøen for alle eller ikke. At de fleste nå har egne, permanente utstillinger i egne lokaler året rundt er en av grunnene. Svært høye utgifter forbundet med deltagelsen på Lillestrøm, er en annen. Ingen har inntil i år tatt sjansen på å være de første til å droppe deltagelsen, men nå er det altså skjedd.

Om flere følger utbryternes eksempel slik at Sjøen for alle til neste år blir en ren motorbåt-utstilling, gjenstår å se.