Nye Contest 40 CS

Lillesøster-Contest med aktercockpit

Lillesøster-Contest med aktercockpit

Det nederlandske Contest-verftet har nå lansert en ny 40-foter, som vil bli den minste i familien. Båten skiller seg fra de øvrige Contestene ved at den ikke har sentercockpit, men vanlig cockpit akter. – Beste løsning for denne størrelse båt, mener verftet.

Publisert Sist oppdatert

– Det gir optimale forhold både over og under dekk å ha cockpiten akter i en båt på denne lengden, hevder verftet, som dermed mener at 40 fot er nedre grense for fornuftig bruk av sentercockpit.

– Det gir også et mer sporty utseende, noe både konstruktøren, Georg Nissen, og Contest Yachts har ønsket med denne modellen, heter det.

FOR ALLE FORHOLD. Contest Yachts retter seg mot turbåtpublikummet, og så er tilfellet også med nye Contest 40 CS. Det er en dypvannsbåt som skal tåle en støyt og som skal være behagelig å være om bord på havet.

– Konseptet er at båten skal oppføre seg godt under alle forhold. Rullegenuaen er plassert under dekk, og det er lagt vekt på å skape rene dekksyter. Seiltrimming skal foregå raskt og effektivt fra cockpiten, noe som er tilrettelagt ved hjelp av plasseringen av vinsjer og liner, sier Arjen Conijn, leder av verftet og tredje generasjon i eierfamilien.

Riggen er av brøkdelstypen og salingshornene vinklet.

NY KUNDEGRUPPE. Conijn håper de med Contest 40 CS vil nå en yngre målgruppe.

– Vi har merket en økende forespørsel etter en båt for denne målgruppen, og vi håper Contest 40 CS vil tilfredstille dem, sier Arjen Conijn, som også tror de er på jakt etter en litt mer sporty båt en de større Contest-modellene er. Det er derfor grunn til å tro at verftet har lagt vekt på at båten også skal kunne delta i turregattaer, og som sådan – relativt sett – er noe raskere enn storesøstrene.

KONKURRENTER. Contest-verftet er kjent for sin høye kvalitet, og i markedet er det kanskje først og fremst de svenske Orust-båtene – i første hånd representert ved verftene Najad og Hallberg-Rassy – som utgjør hovedkonkurrentene. Og for Contest 40 CS er det modellene Hallberg-Rassy 40 og Najad 405 som er utfordrerne. Også britiske Oyster er en aktuell Contest-konkurrent – spesielt når det gjelder de større modellene.

Verftet sier foreløpig ikke noe om når første Contest 40 CSvil seile, ei heller noe om pris.

Du finner data etc. i SEILbåtkatalogen