Seilmessen.no tar opp konkurransen med Sjøen for alle

Alternativ seilbåtutstilling med fagprogram

Alternativ seilbåtutstilling med fagprogram

Parallelt med Sjøen for alle-utstillingen har fire seilbåtimportører gått sammen om en konkurrerende seilbåtutstilling; Seilmessen.no. Og ikke nok med det; de kan skilte med flere seilbåter over 30 fot enn på Lillestrøm. Utstillingen åpner i morgen, og den byr også på et fag-program.

Publisert Sist oppdatert

Det er forhandlerne av Bénéteau, Grand Soleil, Delphia og Dufour som er gått sammen om Seilmessen.no, og tilsammen byr de på 21 seilbåter fra 31 til 50 fot som kan studeres i utstillingshallen ved Sletta Næringspark.

Ved siden båtene, byr utstillingen også på litt faglig innhold.

SEILMAKERDEBATT. Førstkommende lørdag er det trommet sammen et seilmaker-panel som vil få sine utfordringer med publikum til stede. De vil få hver sin «bestilling» som de skal redegjøre for, og etterpå blir det åpnet for debatt. Seilmakere fra Elvstrøm, Quantum og Albatross vil stille, og møteleder vil Morten Jensen i SEILmagasinet være.

Søndag kommer Knut Espen Solberg og forteller om sine etter hvert mange turer i arktiske strøk.

For fem år siden bestilte Trond Kristensen sin første båt. Seilerafring hadde han knapt. Nå, fem år etter er han en av Norges beste tur- og havseilere i NORC-serien. I et foredrag 6. mars vil han fortelle hvordan det har vært ulig å få til en slik enorm fremgang.

På avslutningsdagen, søndag 9. mars, vil så teknikerne hos Normar AS gi tips og råd til hvordan båten kan vedlikeholdes. Ved stasjoner rundt om i hallen vil de vise i praksis hvordan alt fra enkle gelcoat-reparasjoner kan utføres til helt vanlig båtpleie utføres.

PÅ VANNET. At våren er kommet tidlig – i alle fall på en aldri så lite visitt – har Briz, som er en av utstillerne i Son, tatt konsekvensen av.

– Båter egner seg minst like godt under seil som i en utstillingshall, så den siste uken har vi tatt vårpussen på en Grand Soleil 40. Vask, polering og stoffing foregikk i 8 grader pluss og solskinn her i Son, og dermed har vi en båt klar for prøveseiling for interesserte kunder under Seilmessen her i Son, sier Per Christian Bordal i Briz AS.

Du finner mer informasjon og detaljer på seilmessen.no.