Seilmakerdebatt på SEILtv

Spinnaker eller gennaker – eller begge deler?

Spinnaker eller gennaker – eller begge deler?

Spinnakere og gennakere – eller valget mellom dem – stod på bestillingen til seilmaker Henrik Smith fra Quantum Sails under seilmakerdebatten i Son. På SEILtv kan du se hvordan Smith taklet dette og hvilke råd han gir.

Publisert Sist oppdatert

På samme måte som Espen Kamperhaug fikk, fikk også Henrik Smith seg forelagt en tenkt kunde og en bestilling, og denne gangen lød forespørselen dette:

«Jeg har en Dufour 40* og skal supplere seilgarderoben med to nye «medvinds-seil» til onsdagsseilasene, Færder’n og Hollænder’n. . Hva skal jeg velge? Skal jeg velge en asymmetrisk og en symmetrisk spinnaker? I hvilke forhold er en asymmetrisk spinnaker** best? Når en symmetrisk spinnaker best?

*(Innledningsvis i intervjuet sies det feil; Dufour 30, på SEILtv, men svaret som gis er i forståelse av at det er en Dufour 40)

**(Asymmetrisk spinnaker og gennaker er det samme. Ordet Gennaker er egentlig North Sails’ varemerke på en asymmetrisk spinnaker, men det har utviklet seg til å bli en generell benevnelse på denne typen seil.)

På SEILtv kan du se hva Henrik Smith gir av anbefalinger til «kunden».

KOMMER: Neste mann ut i debatten blir Bengt Falkenberg fra Albatross Segel.