Søk i arkivet

Seilmakerdebatt på SEILtvPanel- eller laminatseil?

Seilmaker Bengt Falkenberg i Albatross Segel i Sverige sverger til panelseil, og i seilmakerdebatten i Son uttalte han at de er vel så gode som støpte laminatseil. På SEILtv begrunner han dette.

«Kunden» i seilmakerdebatten som ble avholdt i Son forrige weekend, er gått opp i størrelse, og han har gått løs på større utfordringer; han er blitt deltager i NORC-regattaene.

Denne gangen har han en Grand Soleil 43 som han skal kle opp med seil, og spørsmålet er; skal jeg velge panelseil eller støpte laminatseil?

For å få svar ble Bengt Falkenberg fra Albatross Segel i Sverige kalt inn på teppet. Han er uttalt tilhenger av panelseil, og forklarer hvorfor på SEILtv.

Bengt Falkenberg har for øvrig planer om å stille med en splitter ny First 45 i alle NORC-regattaene i Norge til sommeren; i et samarbeidsprosjekt med Bénéteau-importør Even Larsen i Son. Og der vil han stille med seilene han argumenterer for her.

Dette er det 3. og siste innslaget fra seilmakerdebatten i regi avseilbåtmessen i Son.
 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen