Avduket og prøveseilt forrige weekend

Hanse 45 DS på jomfrutur

Hanse 45 DS på jomfrutur

Forrige weekend ble den første båten i den ultramoderne, nye serien av Moody-båter under Hanse-verftets eierskap prøveseilt. – Designet vi har valgt for dagens Moody, vil bli designet for morgendagens båter, sa Michael Schmidt til de flere hundre fremmøtte.

Publisert Sist oppdatert

Avdukingen og prøveseilingen fant sted i Swanwick ved elva Hamble i England, og Blant de skuelystne var inviterte gjester og mange medlemmer av Moody-seilernes eierorganisasjon.

Moody er et verft med lange tradisjoner i England, og den nye Moody-modellen er alt annet enn tradisjonell – i kraft av sine linjer og løsningene om bord. Mest markant er det store overbygget, som gjør at salongen og cockpiten ligger på samme plan.

– Løsningen gir en følelse av plass som man tidligere bare kunne oppleve i store motorbåter, hevder verftet om den nye Moody 45 DS.

Tipper vi rett, var det delte meniger blant det fremmøtte publikum, men Hanse-verftets grunnlegger, Michael Schmidt, forsikret om at Moody-merket alltid ville være synonymt med innovasjon, kvalitet og godt håndverk. – Slik har det vært tidligere, ogs slik skal det bli i fremtiden, sa han.

Også båtens konstruktører, Bill Dixon og Marc Tucker, var med på prøveseilingene for å få en direkte følelse med seilernes tilbakemeldinger.