Seilmessen i Son har kommet for å bli

– Suksess, mener arrangørene

– Suksess, mener arrangørene

De er ikke i tvil, utstillerne som har deltatt under Seilmessen i Son: – Utstillingen har kommet for å bli. Flere tusen dedikerte seilbåtinteresserte har besøkt utstillingen, som skiltet med flere seilbåter over 30 fot enn hva tilfellet var på Sjøen for alle på Lillestrøm.

Seilmessen i Son var en felles utstiling av seilbåter fra Briz (Grand Soleil), Normar (Beneteau og Cyclades), Deplhia Yachts (Delphia) og Blue Peter (Dufour). Parallelt med utstillingen har arrangørene kjørt flere fagseminarer: en egen seilmakerdebatt, foredrag av Knut Espen Solberg og en egen dag med Trond Kristensen – mosseseileren som i dag er en av Norges ledende storbåt-seilere, men som først begynte å seile for fem år siden – og en egen teknisk dag med alt fra gelcoatskader, elektronikk til rigg.

– Ubetinget positivt, sier Torgeir Mjellekår i Normar Yachts AS

– Her har folk kunnet kikke på båter i ro og fred, og det er ingen tvil om at de som har besøkt messen, har visst hva de har vært på utkikk etter. Vi har ikke hatt så mange «bryggekikkere», slår han fast.

– Dette skal vi fortsette med, forteller Mjellekår.

NY MESSE I APRIL. Nå forbereder firmaene som har samarbeidet i Son en egen, flytende bruktbåtmesse på havnen i Son i slutten av april. Det samme skal de gjenta utpå høsten, og Normar Yachts forbereder samtidig besøk på flere distriktsmesser utover sesongen – blant annet i Sandefjord.

– Veldig vellykket, slår Petter Anthonsen i Delphia Yachts og Blue Peter fast.

– Vi har det bestemte inntrykk at våre besøkende har satt pris på å kunne kjøre til døra, parkere gratis – og har de vært dyktige, har de kanskje greidd å bruke 30 kroner i pølsekiosken. Her kan de se på båtene i et roligere miljø, og det er ingen tvil om at Seilmessen skal leve videre, slår Anthonsen fast.

Før helgeinntrykket 8. og 9. mars, hadde antall besøkende i Son allerede passert 2500.