Testseiling

Forvokst Mini i 30 knop

Forvokst Mini i 30 knop

ST.MARINE (SEILmagasinet): For en ex-miniseiler var var det en ren og tørr glede å teste Pogo 8.50. Det gikk fort, var behagelig og hysterisk morsomt å trekke gennakeren i 30 knops vind i Biscaya.

Publisert Sist oppdatert

Pogo 8.50 ser ut som en Mini Transat på steroider. Under dekk er det godt med plass, og her er det endog mulighet for å montere et varmeapparat, lage middag for fire og sove god selv når det husker en del.

TEST I VIND. Pogo 8.50 er nemlig en Mini på steroider, eller en Pogo 40 kjørt på et helt feil vaskeprogram. SEILmagasinet fikk ta båten ut i Biskaya når det blåste 35 knop i kastene på det verste. Med to rev i storseilet og en solent foran masten sklei båten av gårde under full kontroll i tett oppunder 6 knop. Sjøen var riktignok ganske flat på slutten, men endog var det en glede å seile den 8,50 meter lange båten.

Det er laget 120 stykker av denne båten og der er ikke uten grunn at den har blitt populær. Når vi dro opp gennakeren i pluss 30 knops vind så vi raskt 11 tallet. Litt surf og jobbing med en av de to rorkultene så vi 12,40 knop. Det er ikke dårlig for en så liten båt.

ENKELT. Dette er båter som kan fungere veldig bra for vår shorthanded regattaer. Vi var bare to om bord under den tre timers lange testen, og med en velfungerende autopilot er det utrolig enkelt å håndtere båten alene.

- Flere av våre Pogo2 kjøpere ble eldre og ville gjerne ha en større båt med mer komfort, men samtidig ha de samme egenskapene. Dette er en båt som du kan seile mindre regattaer og seile OSTAR med. I slike harde vindforhold som vi hadde i dag så er den en potensiell vinner i OSTAR over Atlanterhavet, sier Charly Fernbach.

Du må ut med rundt 90.000 euro pluss moms for en Pogo 8.50 med alt inkludert.