X-Yachts Norge 10 år

Blomstrende jubileum

Blomstrende jubileum

Med sydhavssus og iført blomsterkranser mottok vertsskapet i X-Yachts Norge sine gjester da bedriftens 10 års jubileum ble behørig feiret i importørens nye anlegg på Nesset i Bundefjorden. Otto Backe var verten in person.

I dag – 20. april – for 10 år siden stiftet Otto Backe det som i dag er en av Norges største og fremste seilbåtimport-bedrifter, X-Yachts Norge AS. Og slikt blir selvfølgelig feiret, og lørdag inntok kunder, gjester og venner av huset lokalene på Nesset i Bundefjorden.

 – Vi feirer X-års jubileum i dag, kunne Backe fortelle med blomsterkrans i håret som en slags henspeiling på romernes seierskrans; for det var vel dem som iinnførte romertallene?

I et kort resymé kunne Backe fortelle om en frisk jubilant, som i de siste årene har etablert både en stor X-41- og en X-35 klasse her til lands. Spesielt på Vestlandet har X-35 fått god grobunn.

Han nådde endog målet han satte seg for 10 år siden; å bli den X-importøren som selger flest båter i fohold til folketallet. Det nådde han i fjor.

I år er X-Yachts-familiens store høydepunkt X-Yachts Gold Cup i København i juli. 120 båter er påmeldt og blant dem er det 28 norske.

– Det må være den største kontingenten norske båter som noensinne har deltatt i et internasjonalt mesterskap for storbåter, undrer Otto Backe.