Dufour 45 Performance

Avdukning av ny Dufour-modell i dag

Avdukning av ny Dufour-modell i dag

I dag – på selveste 17. mai – presenterer det franske Dufour-verftet sin nyhet, Dufour 45, for verdenspressen i La Rochelle. Det er en helt ny modell som vil konkurrere mot First 45 og Elan 450 – i første rekke. – Det er en båt som skal kunne kombinere et godt fartspotensiale med gode turseilegenskaper, sier Per Øyvind Iversen i Blue Peter AS, som importerer Dufour til Norge.

Publisert Sist oppdatert

Dufour 45 kommer imidlertid ikke som en erstatter for Dufour 44, ifølge verftet.

– Dufour 44 og Dufour 45 vil bli produsert parallelt, men på sikt vil nok den nye modellen bli enerådende, tror Iversen som fikk se båten for første gang 16. mai.

Dufour 45 inngår i verftets Performance-serie.

– Den har helt tydelige, klassiske Dufour-trekk, men det er helt klart en ny båt med et nytt design. Karakteristisk er det høye fribordet og det lave overbygget, sier Per Øyvind Iversen.

I motsetning til Dufour 44 har den nye 45-foteren to ratt, og utifra ideen om at det er en kombinasjonsbåt der tanken er at både et tur- og regatta-mannskap skal føle seg hjemme, er det, ifølge Iversen, lagt mye omtanke i vinsj- og skjøtplassering slik at man får en aktiv del av cockpiten og en del for mer passiv seiling.

Under dekk har verftet beholdt stilen fra de øvrige Performance-modellene med interiør i moabi-mahogni, og de har, ifølge Iversen, ikke strukket strikken i retning av et ultramoderne design. Båten blir å få i to utgaver – begge med doble lugarer akter, men med to alternative løsninger når det gjelder lugaren forut.

– Verftet har lagt vekt på å lage en klassisk, men moderne båt, sier han.

Helt forut er rullesystemet til forseilet skjult under dekk, og helt akter har båten et nedfellbart akterspeil. Dufour 45 har vært prøveseilt hele denne våren, og skal vi tro uttalelsene til en profilert fransk Dufour 44-seiler, er nykomlingen raskere og mer letthåndtert enn Dufour 44. I likhet med 44-foteren er Dufour 45 tegnet av Umberto Felci.

Første eksemplar av den nye modellen er ventet til Norge i slutten av juli. Prisen vil ventelig ligge på mellom kr 2,1 og 2,5 mill. kroner fullt ferdig utstyrt.

Skroglengden er 13,60 m, mens bredden er 4,30 m. Tilsvarende mål for Dufour 44 er 13,35 og 4,25 m. Samlet seilareale er 113 kvm. Du finner flere data i SEILbåtkatalogen.