Dehler pusser opp Etap-serien etter overtagelsen

Etaps nye «look»

Etaps nye «look»

I SEILmagasinet 2008/4, som er i handelen nå, kunne vi fortelle om Dehlers planer med Etap-verftet, som de kjøpte i vinter. Nå kommer de første eksemplene på designet til de nye Etap-båtene. Først ut er Etap 28s som er redesinget og fått nytt navn; Etap 30s.

Publisert Sist oppdatert

Renere linjer og færre detaljer, det ser ut til å være trenden i den nye design-profilen til Etap-båtene. Borte er de mange runde ventilene i overbygget, og borte er den karakteristiske aluminium-fotlisten på dekket. Likevel, det er et umiskjennelig Etap-preg over den nye «look»en.

Bildet viser «gamle» Etap 28S, og forskjellen bør vel være tydelig.

NY 35-FOTER. Samtidig som Etap 30s vises frem, kommer også den første skissen på en ny 35-foter tegnet av Simonis Voogd, som følger i samme stil.

BAKGRUNN. Dette kunne du lese i SEILmagasinet 2008/4, som gir deg bakgrunnen for Etaps kursendring:

«I januar i år kjøpte Dehler Deutschland det belgiske verftet Etap Yachting. Den nye eieren forsikrer at Etap-verftet vil bli satset på og at det vil bli satt fokus på å forsterke fire av båtenes særtrekk: Sikkerhet, kvalitet, komfort og energi-effektivitet.

Det som skjedde først, var imidlertid at Dehler-verftet også fikk nye eiere og ny kapital – noe som igjen ga dem muskler til å kjøpe Etap.

– Jeg har et godt inntrykk av de nye eierne som står bak. Det er intelligente folk med lang horisont, sier Erik Dietzel i Quality Yachts AS, som importerer Etap til Norge.

Han bekrefter at oppkjøpet foreløpig ikke vil berøre den norske importør-statusen for Etap og Dehler, men han tror nok at dette vil bli tatt opp til vurdering på noe sikt.

– De nye eierne er ambisiøse og de ønsker både å heve kvaliteten på båtene ytterligere og få opp salgsvolumet, sier Dietzel.

I Norge har både Etap og Dehler små markedsandeler, og med sine ambisiøse mål vil nok både «det nye» Etap-verftet og Dehler forsøke å endre dette. Etter det SEILmagasinet vet akter verftene å ta opp konkurransen med bestselgerne i Norge, og en permanent utstilling står høyt på ønskelisten.

Etap-verftet har allerede flagget at båtene vil bli endret, og serien av båter vil over tid få et nytt design som er mer i tråd med Etap 46 DS og den nye Etap 28s. Etter det SEILmagasinet erfarer vil det snart komme en ny modell som fyller hullet mellom Etap 37s og Etap 46 DS, pluss at Etap 28s snart vil bli relansert i tråd med Etap-verftets nye og fremtidige «look».

– Vi ser på Orust-båtene som våre primære konkurrenter og vi vil matche dem når det gjelder kvalitet. Forskjellen vil være at våre båter vil ha et mer moderne utseende, sier den norske Etap-importøren.

Denne strategien synliggjøres blant annet ved at interiøret vil få mer tre og mindre vinyl. Det vil også være mulig å få båtene med teak-dekk som alternativ til kork, som nå er standard, og man vil kunne få Etap-båtene i andre farger enn de tradisjonelt hvite. Etap-båtenes karakteristiske aluminium-fotlist vil bli ertstattet med en fotlist i tre, og det vil komme nye striper og nytt vindusdesign.

Alle disse nye elementene vil for alvor komme til syne i verftets 2009-modeller. Foreløpig ligger de gjemt innenfor verftets fire vegger.»

Nå har vi imidlertid altså fått se skissene på den en av dem, nye Etap 35.