Båt & Bryggeliv i Sandefjord dokumenterer seilbåtinteresse

Null seilbåter i fjor - 30 i år

Null seilbåter i fjor - 30 i år

– Ja, her er det hektisk, det kan jeg love deg. Ordene kommer fra Espen Berg, messegeneral for båtutstillingen Båt & Bryggeliv i Sandefjord, og tidspunktet er en time før messeåpning fredag 30. mai. Hele 30 seilbåter ligger klare til å ta i mot publikum. I fjor var det ingen. Det sier alt om seilbåtinteressen om dagen.

Publisert Sist oppdatert

– Det er formidabelt hvilken utvikling det har vært når det gjelder seilbåtene på messen. I fjor var det ikke en eneste seilbåt utstilt, i år er det hele 30, sier en svært godt fornøyd Espen Berg, som i all beskjedenhet forteller at de har fått mye skryt av de norske importørene for opplegget.

30 SEILBÅTER. Og importørene er der i godt monn med sine merker, og i Sandefjord vil du kunne stige om bord i båter som bærer navn som Oceanis (4 stk), First (2 stk), Dufour (6 stk), Delphia (3 stk), Hanse (4 stk), Salona (2 stk), Nordship (1 stk), Sunbeam (2 stk), CR (2 stk og Bavaria (4 stk). Full oversikt finner du her.

– Jeg tror jeg med ordene i behold kan si at det aldri tidligere er blitt vist så mange seilbåter på en flytende utstilling om våren tidligere, og det er jo der de gjør seg best, sier han.

Ytterligere seilbåter kommer det for øvrig inn til Sandefjord senere denne weekenden, for etter at Sandefjord Seilforenings tradisjonelle Sydostregatta er i havn, vil alle deltagerne også samles i havnen i Sandefjord.

INGEN VERDENSPREMIERE. Eneste skår i messegeneral Bergs glede er at Nordship-verftet ikke rakk å få sin nye Nordship 380 DS ferdig, for da ville den hatt verdenspremiere i Sandefjord. Heller ikke det nye, svenske regattavidunderet HP 1030 (for øvrig konstruert av SEILmagasinets skribent Jacob Vierø) ble ferdig i tide. Den kommer på vannet først til høsten.

Det er ingen inngangspenger å betale for å se båtene i Sandefjord, og det man vil oppleve er dette:

– Dette er kort og godt en båtutstilling – pure and simple – der man kan se båter i sitt rette element. Vi legger ikke opp til noe tivoli, sier Espen Berg til SEILmagasinet.

Og været – det ser han definitivt ut til å ha med seg denne helgen. Messen er åpen fredag til søndag.