De første bildene

HP 1030 ute av skallet

HP 1030 ute av skallet

Med spenstige spesifikasjoner og en gunstig pris er den svenske båten HP 1030 er imøtesett med stor spenning. Egentlig skulle båten hatt premiere under utstillingen i Sandefjord, men Ting Tar Tid. I stedet for å bli vist frem der, ble det første skroget tatt ut av formene.

Publisert Sist oppdatert

HP står for Hans Pettersson, og den svenske ildsjelen som også stod bak kjølbåten CB 66, er full av forventning til den nye konstruksjonen HP 1030. Båten er tegnet av CDE Danish Marine Design, og den bygges i Sverige.

Lav vekt, mye seil og effektive ror- og kjølprofiler skal gi båten fart på regattabanen –  og det hele skal skje til en overkommelig pris. Spesifikasjonene er spenstige og det har satt fart på interessen for båten, og flere skal etter sigende være solgt til Norge.

Opprinnelig skulle båten vært klar denne våren, men prosjektet har tatt lenger tid enn beregnet – et ikke ukjent fenomen når båter skal presenteres for første gang. Nå er imidlertid første skrog ute av formene, og til høsten er det meningen at den første båten skal seile.