Ovni 445

Helt ny utgave av populær dypvannsseiler

Helt ny utgave av populær dypvannsseiler

Med Ovni 445 har det franske, aluminiumbåtproduserende verftet Alubat fornyet hele sitt modellutvalg. Eldste modell er nå fra 2004. Marc Lombard har konstruert den nye båten, som erstatter verftets mest kjente modell, Ovni 435.

Publisert Sist oppdatert

Ovni 445 blir vist for første gang under utstillingen i La Rochelle i september og her i Skandinavia i Stockholm i november. Det man da vil se er en båt som har rettere stevn, bredere akterskip, større ståhøyde under dekk og rundere former på dekk enn forgjengeren, Ovni 435.

HØYERE RIGG. Riggen vil også være høyere og være av brøkdelstypen med aktervinklete salingshorn og med mulighet for å rigge til et indre kutterstag. Som for alle Ovni-modellene er det turseiling – og gjerne lange sådanne – som er verftets fokus.

Marc Lombard har tegnet skroget, og den franske konstruktøren har ry på seg for å kombinere voluminøse skrog med gode seilegenskaper. Ovni 445 bryter ikke verftstradisjonen med senkekjøl, og den kan som de øvrige båtene «beaches» – det vil si at senkekjølen, som nedsenket stikker hele 3,19 m dypt, kan vippes helt inn i skroget slik at båten i prinsippet kan «trekkes» opp på stranden.

Båten har også to ror, men ett ratt.

MILJØRIKTIG. Under dekk vil båten få en innredning i miljøriktig eik eller kirsebær, og i standardutgave er det tre doble lugarer; to akter og en forut. Salongen er L-formet med motstående, langsgående benk i senter av båten. Byssa er langsgående og er plassert parallelt med salongen. Lugaren forut har eget toalett forenom i forpiggen.

Mellom akterlugarene og under cockpiten har verftet disponert plass til et teknisk rom for installasjon av alle, mulige hjelpemidler man måtte ønske. Skulle ikke standardløsningen passe, er Alubat av en type verft som har mulighet for å etterkomme spesialønsker.

ISOLERT. Aluminiumskroget leveres isolert, hvilket betyr at Ovni 445 er en båt som benyttes godt utenom den norske sommersesongen. Fribordet er ubehandlet og innehar den karakteristiske Ovni-knekken.

Ovni 445 vil komme til å koste ca. kr 2 500 000, men det endelige beløpet avhenger fullt og helt av hva utstyret som velges – og eurokursen, som her er 7,7.