Båter i sjøen åpner i morgen

Mengder av seilbåtnyheter venter

Mengder av seilbåtnyheter venter

Er du på jakt etter ny seilbåt, vil du finne mange av høstens nye modeller på utstillingen Båter i sjøen, som starter på Kadettangen i Bærum torsdag 4. september. Nyhetene ligger tett langs bryggekanten.

Publisert Sist oppdatert

Som en av høstens første utstillinger har Båter i sjøen – nærmest som vanlig – mange premierer å by på, og med utgangspunkt i at Bavaria-båtene er de mest solgte her til lands, vil kanskje nye Bavaria 43 Cruiser vær en av nyhetene som angår flest.

Nyheten Bavaria 43 Cruiser bærer på er ikke synlig på utsiden av båten. Det er først når du kommer under dekk, du vil se Bavarias helt ny interiørstil som presenteres i denne båten. Det du ser vil etter hvert også kommme i de øvrige modellene verftet kommer med; i første omgang de nye modellene Bavaria 47 og 51 Cruiser (som erstatter 46 og 50 Cruiser) som kommer senere i høst.

VERDENSPREMIERER. Også de to store, franske aktørene Jeanneau og Bénéteau har nye modeller; denne gangen i den nedre enden av båtstørrelsesskalaen:

Jeanneau Sun Odyssey 30i kommer på markedet i konkurranse med Hanse 320, Oceanis 31 og Hunter 31, og den vil nok helt sikker bli tatt med som alternativ for dem som vurderer båt i denne størrelsen. Sun Odyssey 30i vises for verden for aller første gang under Båter i sjøen. Det samme er tilfellet med storesøsteren Sun Odyssey 44i.

Hakket større enn Sun Odyssey 30i er Bénéteaus nye Oceanis 34, som derved kompletterer den nye Oceanis-serien som nå spenner fra 31 til 50 fot. Mens Elan 340 for noen år siden var alene om å være ny i 34 fot-segmentet, er det nå kommet en rekke spennende alternativ til den og nevnte Oceanis 34.

ENDELIG - DEHLER 34. Dehler 34 SV er en av dem. Båten har vært noe forsinket, men nå lover importør Trine Lunde at den vil være på plass på Kadettangen. Dehler 34 er i første rekke en utfordrer til X-34, som kom i fjor. Hanses modell i denne størrelsen er Hanse 350, mens Hunter har sin 33-foter. De to siste er klart mer turorienterte enn Dehler 34 og X-34. Også Sunbeam 34 og Delphia 33 er å finne på utstillingen og de bidrar ytterligere til valgets kval.

Strekkes strikken ytterligere et hakk, kan også franske Archambault 35 tas med som et alternativ i denne størrelsen. Dette er en båt der det er lagt vekt på seilegenskaper og fart på regattabanen.

MINST. Når det gjelder båter under 30 fot, er Delphia 28 eneste nyhet. Dette er en båt som skal kombinere spenstige seilegenskaper med skapelige turfasiliteter, og det er en båt som ikke minst har en ganske hyggelig prislapp. Mon tro om ikke dette er en båt som vil få mye besøk under messen.

Nye Etap 30 CQ er Etaps ferskeste nyhet, men denne båten ble ikke ferdig til utstillingen. I stedet viser Quality Yachts AS frem Etap 28S, som er utgangspunktet for den nye 30 CQ-modellen, som vil vise Etaps nye stil etter at tyske Dehler kom inn på eiersiden i det belgiske verftet.

MYE PÅ 45 FOT. Jeanneau Sun Odyssey 44i er allerede nevnt, men det fins flere alternativer i denne størrelsen. First 45 er en av dem, en annen splitter ny modell er Dufour 45. En spennende båt i denne størrelsen er også den nye Xc-45 – første modell i X-Yachts nye turseiler-serie.

Norskbygde Abelone 446 Scandinavia har vært påmeldt til atskillige utstillinger, og dukker den opp på Båter i sjøen i år, vil det i så fall bli første gang båten vises.

Skal man snakke om messens flaggskip, vil det uten  tvil være Shipman 63, en dansk/slovensk herlighet der det ikke er spart på karbonfiber.

Du finner hele utstillerlisten her.