Rød strek indikerer ny design-filosofi

Ny Jeanneau-modell med stort rominnhold

Ny Jeanneau-modell med stort rominnhold

En liten, rød strek etter modell-navnet på fribordet er en liten, diskret indikasjon på at vedkommende båt i Jeanneau-programmet er oppgradert til verftets seneste design-filosofi. Jeanneau Sun Odyssey 44i, som ble presentert på Båter i Sjøen, har en slik liten, rød strek.

Publisert Sist oppdatert

Og det som er seneste designfilosofi hos Jeanneau, er en moderne, enkel og minimalistisk stil under dekk. Det er i og for seg ikke noe eksepsjonelt i det – de fleste produsentene strever for tiden alle etter dette målet – men Jeanneau-verftet gjør det på sin måte der de også forsøker å holde litt igjen i verftets tidligere tre-dominerende «look». 

– Klassisk moderne, er et uttrykk importør Peter Heitmann i Heitmann Marin AS ynder å bruke om verftets stil.

Sun Odyssey 44i hadde verdenspremiere under Båter i sjøen, der den også ble presentert i verftets nye, stålblå skrogfarge.

Til tross for at båten har en meget rommelig salong der også bysse og kartbordet inngår som en integrert helhet, kan det rigges til hele 10 oppredde køyer uten at salongen tas i bruk – om man velger en versjon med fire lugarer. Utstillingsbåten hadde tre lugarer med en stor og romslig eierlugar i forskipet.

Akter hadde den to doble lugarer og ett toalett – noe som gjør at det blir plass til et stort kartbord som nærmest er å betrakte som en kontorplass. Det er også fristende å kalle byssa en skikkelig kjøkkenbenk – lengden er ikke langt unna «norsk standard».

Som med de øvrige Jeanneau-modellen, kan også Sun Odyssey 44i fås i såkalt Performance-utgave der dypere kjøl, bedre seil og flere trimfunksjoner er nøkkelord. I’en i modellbetegnelsen står for injection; noe som igjen betyr at dekket er vakuum-støpt i en lukket form. Det betyr lettere dekk. Verftet har holdt på med dette i flere år allerede – noe også flere konkurrenter gjør – så noe revolusjonerende nytt er i og for seg ikke dette lenger.

Prisen ligger på 1,6 til 1,7 mill. kroner for standardutstyrt båt.

Se data og flere bilder av båten i SEILbåtkatalogen.