Salone Nautico i Genova

50 meter karbonmast

50 meter karbonmast

Båtmessen i Genova starter i dag og avsluttes 12. oktober. Den største seilyachten er 38 meter lang og har en karbonmast på 50 meter. Men Genova-messen huser også mange interessante nyheter i mindre dimensjoner for oss "vanlige mennesker".

Publisert Sist oppdatert

DE RIKES OG DE "FATTIGES" MESSE. 2600 båter, deriblant 200 seilbåter, fordoblet utstillingsplass og den nye flotte hallen "Padiglione Nouvel" preger ”svulstens messe”. Slik skriver italienske journalister om båtmessen Salone Nautico i Genova.

"Men dette er også småbåtenes revansj”, sier dagsavisen "La Repubblica": Båtene fra 2 til 12 meter dominerer messen og har fått den beste plasseringen i den mest spektakulære hallen, Palasport.

MANGE NYHETER. Reiser du til Genova-messen, kan du kose deg med synet av båter du ikke har sett før her i Norge. Du vil for eksempel bli kjent med Viareggios verft Perini Navi, som stiller ut sin megaseilyacht S/Y P2, messens største nyhet fra seilbåtbransjen (bilde til venstre). Dette er en 38 meter lang yacht med 50 meter høy karbonmast. P2 veier 138 tonn i regattatilstand (med 7 tonn mobil vannballast). Den er for øvrig utrustet med 28 tonns senkekjøl som er 3,5 til 5,5 meter dyp. Skroget er laget i Sealium, en aluminiumlegering som er spesielt motstandsdyktig, men lett og antikorrosjonsbehandlet.

 

FLOTTE TURBÅTER. Turyachten Amel 54 skiller seg ut med sine elegante linjer og lyse interiører.

Wauquiez PS55 (bilde) er en ny, flott pilot saloon. Dette er også verftets største havseiler, spesielt egnet for langtur.  Swan 90, regattaseiler med eksepsjonell komfort, Swan 66 og Oyster 655 rangeres også blant de mest luksuriøse seilyachtene utstilt i Genova.

Blant de mindre seilbåtene finner du italienske Eurosailer Classic 10, som satser på treverk og klassiske linjer med elegant retrosmak. Bak fasaden skjuler det seg moderne materialer og teknologi som gjør seilbåten til en komfortabel og sikker havseiler. Andre båter i denne klassen er C-375 fra amerikanske Catalina Yachts, den nederlandske fastcruiseren German 39 (German Yachtbau),  Nauticat 351, Jeanneau 30i og 44i og Dufour 45 Performance. Blant de raskere båtene finner du regattaseileren  Rimar 41.3 (bilde til venstre), som er helitaliensk og blir produsert av Studio Ceccarelli i Ravenna.

BÅTBRANSJEN I ITALIA FÅR STØTTE. - En ny forskrift vil endre havneloven 86/94, forteller Francesco Albertoni, presidenten i Ucina, båtverftenes organisasjon.  Målet med endringen er å bygge 39 000 nye båtplasser i eksisterende ubenyttede havneområder. Det er arealer som har mistet trafikk og som kan by på enorme ledige plasser. Disse vil fungere perfekt til vinteropplag. Tiltaket vil forhåpentligvis skape 9 500 nye arbeidsplasser.

MESSEBESØK - PRAKTISK INFO. Åpningstider: 10-18.30. Pris: 14 euro (barn 11 euro). Tar du tog, gå av på Genova Brignole. Stasjonen ligger kun 1 km fra messeområdet.