Nytt overraskende trekk fra Moody

Moody fra ytterlighet til ytterlighet

Moody fra ytterlighet til ytterlighet

Moody 45 fikk seilere over hele verden til å måpe; den var ultramoderne og nyskapende. Nå vil verftet få seilere til å måpe igjen – først og fremst fordi Moody 41 Classic spiller på helt andre og uventete strenger.

I Moody 41Classic har det tyske Hanse-verftet, som har overtatt Moody, tatt fatt i klassiske elementer, men gitt dem en moderne uttrykksform. Og i så måte kan man si at det er en sammenheng mellom denne nye modellen og den grensesprengende Moody 45. Begge har egentlig et helt klart moderne uttrykk.

SLEKTSKAP. Man aner også et klart slektskap med Hanse-modellene, og for den sakens skyld også de motoriserte Fjord-modellene som Hanse også står bak. Fellestrekk er dristig høye fribord og en moderne kantethet.

Den britiske designeren Bill Dixon står bak den nye Moodyens linjer, mens interiørdesigneren Mark Tucker står for det som er under dekk. Der vil det være rom for ulike varianter, blant annet en versjon med flere enkeltkøyer. Et smart trekk kanskje; det er neppe så mange som båtprodusentene vil ha det til som vil dele køye med andre. I 95% av båtene som tilbys er det kun dobbelkøyer.

SPESIELL. – Dette er en veldig spesiell båt innen sin kategori, sier verftet selv.

Utifra designskissene av interiøret verftet har gitt fra seg, ser det ut til at den klassiske linjen er forfulgt også under dekk, og det skal bli spennende å se om Mark Tucker har maktet også å gi interiøret et moderne uttrykk i all sin klassiskhet – eller om det bare blir retro.

Hva slags båt Moody 41 Classic til syvende og sist blir, kan man se under båtutstillingen i Hamburg i slutten av oktober, der den blir vist for første gang.

Du finner flere bilder og skisser av Moody 41 Classic i SEILbåtkatalogen.