Ikke alle tror på dommedagsprofetier

Positive signaler fra Stockholm

Positive signaler fra Stockholm

– Stockholm-utstillingen var virkelig en positiv opplevelse.  Jeg har aldri vært på en messe der jeg har gitt så mange konkrete tilbud, sier Hans Lange i Lange Maritime AS, som var i Stockholm for å vise frem den nye Ovni 445.

Og det er ikke bare på egne vegne at det var positivt.

– De fleste utstillerne kom til Stockholm med en slags katastrofe-innstilling i bakhodet, men jeg tror alle ble positivt overrasket: De møtte stor interesse og faktisk også stor vilje til å handle, sier han.

POSITIVT. Svenske Bo Lennstrøm, en av nestorene i den svenske båtbransjen som jobbet ved Najadvarvet fra 1985 til 1999, bekrefter det positive inntrykket de besøkende i Stockholm etterlot seg.

– Ja, jeg har snakket med svært mange i bransjen her borte, og alle er positivt overrasket over markedet. Det rimer dårlig med dommedagsprofetiene man møter i dagspressen. Alle utstillerne kom til Stockholm med små forhåpninger, men mange av dem; båtimportører, seilmakere og utstyrsleverandører beretter om et interessert publikum som også viste vilje til å handle, sier han.

SANNHETEN? – Det er mye psykologi i dette som nå går under fellesbetegnelsen «nedgangstider», og når alle tordner løs med alt som peker nedover, så blir det jo det som er «sannheten». Vi trodde også på denne «sannheten», inntil vi fikk et helt annet inntrykk under Stockholm-utstillingen, sier han.

I dag er Bo Lennstrøm Lange Maritmes mann i Sverige, etter at han i en årrekke har drevet med charterbåt-formidling i Kroatia og Hellas.

NYE OMRÅDER. Når det gjelder interessentene i Ovni-båtene, beretter Hans Lange om en gruppe kunder som har et langt perspektiv på sin båtinvestering.

– Tradisjonelt er det mange langturseilere som reflekterer på aluminiumbåtene fra Ovni, men en ny trend er seilere som vil oppsøke nordlige farvann og seilere som rett og slett velger å bo fast i båten. Kombinasjonen av aluminium og god isolering er noe som de verdsetter, sier Hans Lange.