Lagoon 400

Mye plass i moderne innpakning

Mye plass i moderne innpakning

Mye plass i moderne innpakning; det er kort fortalt stikkordene om nye Lagoon 400. Den nye modellen, som kommer til Norge i april 2009, presser seg inn mellom Lagoon 380 og 420.

– Lagoon er en videreføring av utviklingen av Lagoon 420 og 440, kombinert med idéer fra Lagoon 620 – og tilbakemelding fra kunder, sier Alf Morten Indbjo i Lagoon.no AS, som importerer de franske Lagoon-båtene til Norge.

GODT MED ARMSLAG. Lagoon 400 er konstruert av Van Peteghem-Lauriot Prévost, som ifølge Inbjo har gjort skrogene voluminøse. For familiebruk vil tre doble lugarer være normalen, men til charterbruk rommer skrogene fire doble. At båten dessuten er hele 7,24 m bred bidrar til å gitt godt med armslag.

– Alle lugarene har panorama-vindu ut mot sjøen i tillegg til mange og store lufteluker som gir trivelige lugarer, sier Alf Morten Indbjo. Lukene er på moderne vis nedsenket slik at de ikke stikker opp over dekksnivået.

EIERE AV EGET SKROG. I versjonen med tre lugarer er hele styrbord skrog tilpasset eierne, hvor man får hele skroget for seg selv.

– I dette skroget har man lagd god plass til vaskemaskin, meget stort bad, mange skap og rommelig bortsettingsplass, sier Indbjo.

Dekksalongen byr på salongbord, bysse og et kartbord vendt fremover i fartsretningen.

Lagoon 400 leveres med fullspilet storseil med single-line revesystem og et høyt skåret forseil. Den kan også utstyres med gennaker på baugspryd eller spinnaker. Prisen for en båt med tre lugarer oppgis til 235 000 euro eks avgifter – seilklar i Frankrike. Det betyr drøyt 2,5 mill. norske kroner når staten har fått sitt.