Raymarine med nye plottere

«Alt-i-ett»-plottere i små størrelser

«Alt-i-ett»-plottere i små størrelser

«Alt-i-ett»-plottere kaller Raymarin sin nye serie av små kartplottere. I det legger de at det meste er inkludert i pakken – blant annet innebygd GPS og kart for hele Europa. Serien består av fem modeller med ulik skjermstørrelse og med og uten ekkolodd.

Publisert Sist oppdatert

– Alle modellene leveres klare til bruk rett ut av eske, inkludert «ready to navigate»-kart som viser all navigasjonsinformasjon og dybdedata ned til 10 meter – for hele Europa, heter det i en pressemelding Belamarin AS, den norske importøren av Raymarin-produktene, har sendt ut.

Den sier videre at dersom man ønsker mer detaljert dybdeinformasjon kan man bruke enten Navionics Gold eller Platinum kart.

– Med Platinum kan du også få vist havbunn i 3D, legge satellitt-overlay på kartet og se flyfoto av havner og ulike innseilinger. 

MANGE MULIGHETER. – Den nye A-serien, som plotterne uten ekkolodd kalles, har de fleste muligheter, sier Belamarin AS.

– Med NMEA- og SeaTalk-tilkobling kan du koble deg opp mot AIS, Navtex, instrumenter, VHF, motor og autopilot. Har du en av Raymarines nye SPX-autopiloter kan du kontrollere denne direkte fra plotteren, heter det videre.

MED EKKOLODD. Plotterne som også har ekkolodd, har innebygd HD ekkolodd med to frekvenser og en utgangseffekt på 500 watt. Til pakken hører også en hekksvinger.

Produsenten er også godt fornøyd med skjermene som tilbys:

– Skjermene har oppløsning på 640x480, og på 5”, 5,7” og 6,5” skjermer gir dette meget detaljrike kartbilder. Skjermbildet kan deles i to, tre eller fire deler hvor du kan vise kart, ekkolodd, navigasjonsdata og 3D-kart,

Skjermene kan avleses både i direkte sollys og i mørke. 

 

ENKELT. A-serien har innebygd GPS, så den eneste kabelen som ifølge Belanor trengs å bli strukket, er den som skal til strømforsyningen. Plotterne kan monteres på en egen brakett eller felles inn i skottet, noe som imidlertid krever et eget innfellingssett. Innfelling krever dog ikke noen ekstern GPS-antenne.

 

Prisene starter et hårstrå under kr 10 000. For en A50-plotter er prisen kr 9 999. Deretter økerprisene med størrelsen. Den dyreste (A70D) med ekkolodd koster kr 17 350.