Lanserer ny modell og har bestillinger «as usual»

Nauticat står imot finansielle brottsjøer

Nauticat står imot finansielle brottsjøer

– Nauticat-verftet i Finland klarer seg meget godt i de finansielle brottsjøene som skyller over verdens båtmarkeder, og i motsetning til mange andre opplever det finske verftet en god ordretilgang, sier Patrick Gustafsson hos Nauticat Yachts OY. Nå er deres nye modell, Nauticat 441 klar for sjøsetting i romjulen.

Publisert Sist oppdatert

– Verftet har så langt i fjerde kvartal 2008 mottatt flere bestillinger enn for tilsvarende periode i fjor. Utsiktene for 2009-sesongen er derfor tilfredsstillende, sier han.

Patrik Gustafsson er visepresident og teknisk sjef i Nauticat Yachts Oy.

Gustafsson mener historien viser at det er lønnsomt å satse på høy kvalitet, komfort og sikkerhet, noe Nauticat Yachts har gjort i alle år.

– Alle båtene, både de mindre og de største på over 50 fot, er konstruert for å kunne tåle alt slags vær. De er spesielt egnet for langturer og trygg kryssing av vanskelige havstrekninger, sier han.

Nauticat leverer ca. 40 båter i året har en årlig omsetning på ca NOK 90 millioner. Båtverftet sysselsetter i overkant av 100 personer.

NY NAUTICAT 441. Antero Sulander i Sulander Yachting AS, som er den norske importøren av Nauticat, forteller at Nauticat registrerer større interesse for store båter.

– I tråd med hva markedet ellers kan notere. I løpet av de kommende ukene skal verftet levere to nye spesialbestilte Nauticat 441. Dette er selskapets største motorseiler, og den kommer fra 2009-sesongen ut i en helt ny og forbedret utgave. Den første av de to nykommerne skal sjøsettes i slutten av desember 2008 og skal premierevises under båtmessen i Düsseldorf i slutten av januar 2009. Båt nummer to skal vises på båtutstillingen i Helsingfors i februar, forteller Sulander.

FLEKSIBILITET. Han forteller også at dette blir en modell som gir rom for stor fleksibilitet med hensyn til plassering av lugarer, salonger og andre innredningsmuligheter.

– Nær alle båtene innredes og utstyres etter kjøpers ønsker. Det er som regel ett års leveringstid på en ny båt, avhengig av hva den nye eieren ønsker av utrustning og tilleggsutstyr, sier Antero Sulander.

SJØVANTE KJØPERE. – De fleste av våre kjøpere er meget habile seilere som setter store krav til komfort, kvalitet og ikke minst sikkerhet – også i skikkelig ruskevær. Alle Nauticat-båtene har dypt skrog og tåler å gå mot stor sjø uten at det blir vanskelig å sove eller slappe av i forpiggen.

SIKKERHETSPRINSIPPER. Sulander fremhever også at verftet følger strenge sikkerhetsprinsipper både når det gjelder montering av blykjølen og riggen. Båten skal blant annet tåle grunnstøting i 6 knop uten å bli skadet. Når det gjelder riggen, sier han:

– Mens mange andre båter av tilsvarende størrelse ofte samler alle sidevantene på ett punkt og røstjern under dekk, har Nauticat valgt å skille de tre festene. Hvert av vantene trygges av et nær én meter langt røstjern i rustfritt stål. Selv om et vant, forut eller akter går av, står likevel masten trygt.

MOTORSEILERE OG SEILBÅTER. Nauticat selger motorseilere, anført av klassikeren Nauticat 33, som nå heter Nauticat 331 – og som faktisk stod utstilt på årets Paris-utstilling til tross for at den ble lansert allerede i 1966!

Verftet selger imidlertid også finnekjølte seilbåter, og det er faktisk de som utgjør majoriteten av bestillingene; ca. 60%.